Αυγόρου: Δεκάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή σε πατέρα και τους δύο γιους του

CEB1 2 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 1337 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή σε τρία άτομα τα οποία κρίθηκαν ένοχα στις κατηγορίες της συνωμοσίας προς καταδολίευση και της κλοπής χρηματικού ποσού ύψους 697 χιλιάδων ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι είναι ο Πολύβιος Νικολάου 64 χρόνων και οι γιοι του Κωνσταντίνος Νικολάου 36 χρόνων και Φάνος Νικολάου 33 χρόνων από το Αυγόρου.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής Πόπη Πίτσιλλου που χειρίστηκε την υπόθεση, παραπονούμενος είναι ο Χαράλαμπος Νικολάου 60 χρόνων, αδελφός του Πολύβιου Νικολάου.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης ο Χαράλαμπος Νικολάου προχώρησε το 2001 στη σύναψη δανείου για το ποσό των 697 χιλιάδων ευρώ, το οποίο κατέθεσε στην εταιρεία εμπορίας πατατών που διαθέτει με τον αδελφό του Πολύβιο Νικολάου στο Αυγόρου.

Ωστόσο το 2010 ο Πολύβιος Νικολάου με τους γιους του πήραν το ποσό των 697 χιλιάδων ευρώ από την εταιρεία και το οικειοποιήθηκαν καταθέτοντάς το σε δικούς τους λογαριασμούς.

Στην απόφαση του το Δικαστήριο αναφέρθηκε στους λόγους που συνέτειναν στην αναστολή της ποινής φυλάκισης που είναι το γεγονός ότι κατηγορούμενοι και παραπονούμενος είναι αδέλφια, ότι είναι οικογενειακή υπόθεση και στο γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι αποζημίωσαν τελικά τον παραπονούμενο.

Το Δικαστήριο επέβαλε στον πατέρα και στους δύο γιους ποινή φυλάκισης 10 μηνών για την κατηγορία της συνωμοσίας προς καταδολίευση και ποινή φυλάκισης 8 μηνών για την κατηγορία της κλοπής.

Οι δύο ποινές συντρέχουν και έχουν τριετή αναστολή.

Πηγή: ΚΥΠΕ