Βασιλική Χατζηαδάμου: «Τα πήγαμε πολύ καλά με τα δεδομένα που είχαμε»

CEB1 1419 Βασιλική Χατζηαδάμου
CEB1 1419 Βασιλική Χατζηαδάμου

Συνέντευξη παραχώρησε η Βασιλική Χατζηαδάμου στην εφημερίδα Φιλελεύθερος για τις εκπομπές τη φετινή σεζόν και για τα νούμερα τηλεθέασης. Διαβάστε τη συνέντευξη:

Είσαι ευχαριστημένη από την απόδοσή σου μέχρι τώρα στο «Ζήσε το», Βασιλική;
Ήταν μια δύσκολη και γεμάτη τρέξιμο χρονιά αλλά παράλληλα όμορφη και εποικοδομητική σε πολλά επίπεδα. Έχουμε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης αλλά…. κάθε αρχή και δύσκολη. Θεωρώ ότι τα πήγαμε πολύ καλά με τα δεδομένα που είχαμε στα χέρια.

Θεωρείς ότι είσαι περισσότερο ο εαυτός σου στην «Παραδοσιακή Βραδιά» ή με το «Ζήσε το» ανακάλυψες στοιχεία του χαρακτήρα σου που δεν σου επέτρεπε μέχρι στιγμής η εμπλοκή σου με την παράδοση;
Αναφερόμαστε σε δυο διαφορετικά πράγματα που δεν μπορούν να συγκριθούν. Όπως είπα πολλές φορές ο κόσμος έμαθε να με βλέπει στο κομμάτι της παράδοσης. Το ζωντανό, απογευματινό ήταν κάτι εντελώς νέο για εμένα που οπωσδήποτε χρειαζόταν χρόνο. Πήρα πολλά και διαφορετικά πράγματα από το concept αυτό. Έζησα όμορφες στιγμές και γνώρισα αξιόλογες προσωπικότητες. Ήταν δύσκολη αλλά όμορφη διαδρομή!

Τι σου δίδαξε μέχρι στιγμής η εμπλοκή σου σε ένα καθημερινό ζωντανό πρόγραμμα;
Ένα καθημερινό πρόγραμμα απαιτεί συνέπεια, εγρήγορση, προσαρμοστικότητα. Χρειάζεται να είναι κανείς σε ετοιμότητα ανά πάσαν στιγμή. Μέσα από το απογευματινό έχω μάθει ότι υπάρχουν επιλογές και λύσεις για όλα, φτάνει να υπάρχει καλή θέληση.

Έχοντας πλέον την εμπειρία του ζωντανού, θα δεχόσουν να παρουσιάσεις ένα δεύτερο ζωντανό πρόγραμμα έχοντας πάντα στα υπόψη σου όλα αυτά που θυσίασες από το Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα;
Ένα ζωντανό πρόγραμμα δεν έχει να κάνει καθόλου με ένα μαγνητοσκοπημένο. Στο ζωντανό «ξεγυμνώνεσαι». Ρισκάρεις απ’ την άποψη ότι δεν μπορείς να κρύψεις λάθη, αδυναμίες. Πρέπει να μπορείς να χειρίζεσαι οτιδήποτε προκύψει και είναι εκτός προγράμματος. Δεν το κρύβω ότι όλο αυτό μου άρεσε και ότι ήταν μια μεγάλη δοκιμασία για μένα. Αν προέκυπτε πρόταση για κάτι άλλο ζωντανό θα το μελετούσα και αναλόγως…

Θα συνεχίσει η εκπομπή του χρόνου;
Έγιναν κάποιες συζητήσεις για αλλαγές στο κόνσεπτ ή και οριστικό κόψιμο του «Ζήσε το», όπως ακούγεται πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα; Για τη νέα σεζόν δεν έχει συζητηθεί οτιδήποτε. Θα μπουν όλα τα δεδομένα κάτω και θα κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για όλους.

Σε στεναχωρεί το γεγονός ότι η είσοδός σου στην απογευματινή ζώνη συνοδεύτηκε με την πτώση των ποσοστών τηλεθέασης του Σίγμα και συνεπώς της εκπομπής σου;
Δεν με στεναχωρεί καθόλου. Η γενική πτώση δεν ήταν κάτι που μας βοήθησε. Θεωρώ όμως ότι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι που φαίνονται οι μαχητές αλλά και πόσο δεμένη είναι μια ομάδα. Δεν τα βάλαμε κάτω ούτε λεπτό και δεν χάσαμε σε τίποτα.

Ο κόσμος στο δρόμο σε αναγνωρίζει περισσότερο από το «Ζήσε το» ή από την «Παραδοσιακή Βραδιά»;
Ο κόσμος έχει λατρέψει την «Παραδοσιακή Βραδιά». Κι εδώ είναι που πρέπει να ευχαριστήσω την παραγωγή και ιδιαίτερα τον Νίκο Γαλήνη αλλά και τους πολύτιμους συνεργάτες Μιχάλη Χατζημιχαήλ και Σάββα Στεφάνου. Παίρνουμε συνεχώς μηνύματα απ’ τον κόσμο. Πολλά από αυτά προέρχονται από απόδημους Κύπριους. Το «Ζήσε το» έχει το δικό του κόσμο που αγαπά, στηρίζει και συμμετέχει με πολλούς τρόπους. Είμαι συνεχώς σε επικοινωνία μέσω διαδικτύου, προσωπικά αλλά και μέσω τηλεφώνου. Είναι απίστευτη η αγάπη που λαμβάνω και ευχαριστώ όλο τον κόσμο.

Από Σάββατο, Κυριακή η «Παραδοσιακή Βραδιά». Παρά την ξαφνική αλλαγή της μέρας μετάδοσής της, η εκπομπή εξακολουθεί να έχει το φανατικό της κοινό.
Ο Κύπριος αγαπά τον τόπο, τις ρίζες, τα ήθη και τα έθιμα του. Μια καλοστημένη παραγωγή όπως είναι η «Παραδοσιακή Βραδιά» δίνει ζωή στο κομμάτι αυτό που λείπει γενικότερα από την τηλεόραση. Στόχος μας είναι να δώσουμε βήμα να δουν και να ακουστούν άνθρωποι που μοχθούν γι’ αυτό. Η παρουσία επίσης επώνυμων, αγαπημένων προσώπων προσθέτει σ’ αυτό. Αυτό φαίνεται να το στηρίζει ο κόσμος παρόλο που άλλαξε η μέρα προβολής.

Ποιο θα ήταν το ιδανικότερο σενάριο για σένα αυτή την περίοδο;
Δεν υπάρχει ιδανικό σενάριο. Υπάρχουν προτάσεις και δεδομένα και βάση αυτών κρίνω και πράττω. Δεν είναι χώρος αγγελικά πλασμένος. Απλά ζυγίζεις πάντα τα πράγματα και παίρνεις αποφάσεις.

Πηγή: Φιλελεύθερος (Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Χάμπαλλη)