Η ώρα για τις πρώτες τιτανομαχίες!

CE91 1 Νέα Αμμοχώστου
Συνεχίζεται σήμερα και αύριο, με τα τέσσερα (τελευταία) παιχνίδια, η φάση των «16» στο Champions League, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει συναρπαστικές αναμετρήσεις, οι οποίες υπόσχονται πλούσιο θέαμα.

CE91 98 Νέα Αμμοχώστου

Από τα παιχνίδια αυτά ξεχωρίζουν οι αποψινές μεγάλες «μονομαχίες» σε Λονδίνο και Τορίνο. Συγκεκριμένα, η Άρσεναλ υποδέχεται την Μπαρσελόνα και η Γιουβέντους την Μπάγερν Μονάχου, σε δύο παιχνίδια που κόβουν την ανάσα των «πιστών» της στρογγυλής «θεάς». Από εκεί και πέρα χωρίς ασφαλή προγνωστικά είναι και τα παιχνίδια της Αϊντχόφεν με την Ατλέτικο Μαδρίτης και της Ντιναμό Κιέβου με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Τα αρπακτικά και η άμυνα


Η Μπάγερν θα χρειαστεί τα… αρπακτικά ένστικτα του Τόμας Μίλερ και του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, προκειμένου να τρυπήσει σήμερα τη στερεά άμυνα της Γιουβέντους.

Μίλερ και Λεβαντόφσκι έχουν σημειώσει 56 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν, αλλά στο Champions League θα είναι αντιμέτωποι με μια οπισθοφυλακή, της Γιουβέντους, που δεν δέχθηκε γκολ για εννέα διαδοχικά παιχνίδια. Είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους η ισοπαλία στο «Juventus Stadium» είναι πιθανή, στην τιτάνια μονομαχία μεταξύ των πρωταθλητών της ιταλικής Serie A και της γερμανικής Bundesliga. Και οι δύο είναι αήττητες σε όλες τις διοργανώσεις από τις αρχές Δεκεμβρίου και οι δύο έχουν ακριβώς το ίδιο ρεκόρ στα 10 τελευταία παιχνίδια τους – εννέα νίκες και μία ισοπαλία.

Τελευταία ήττα για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν κατά της Γκλάντμπαχ στις 5 Δεκεμβρίου, ενώ η Γιουβέντους δεν έχΕΙ ηττηθεί μετά την ήττα (1-0) στη Σεβίλη στο Champions League στις 8 του ίδιου μήνα. Επιστρέφει στο Τορόνο ο Αρτούρο Βιντάλ, που κατέκτησε τέσσερεις τίτλους στη σειρά στην Serie A, ενώ ο επιθετικός της Γιούβε Μάριο Μάντζουκιτς θα είναι σε θέση για να αντιμετωπίσει πρώην συμπαίκτες του.

«Γνωρίζουμε ότι η Μπάγερν είναι μία από τις τρεις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, αλλά εμείς παίζουμε στο σπίτι και το Juventus Stadium θα μας δώσει μια πραγματική ώθηση», δήλωσε ο αμυντικός της Γιουβέντους Αντρέα Μπαρτζάλι. «Κάθε ομάδα έχει τις αδυναμίες της και είναι δουλειά μας να τις βρούμε».

Ο Βιντάλ έχει ήδη υποσχεθεί ότι δεν θα πανηγυρίσει αν σκοράρει και είπε στην «Gazzetta dello Sport» ότι απολαμβάνει την προοπτική να αντιμετωπίζει τον Πολ Πογκμπά στη μεσαία γραμμή. Οι ομάδες συναντήθηκαν τελευταία στα προημιτελικά του ίδιου διαγωνισμού πριν από τρεις σεζόν, όταν η Μπάγερν κέρδισε και στα δύο ματς με 2-0. Μετά το δεύτερο ματς, η Γιουβέντους έπαιξε σε 16 ευρωπαϊκά παιχνίδια, χωρίς να χάσει. Συνολικά, Γιουβέντους και Μπάγερν έχουν συναντηθεί οκτώ φορές με μόνο δύο νίκες για τη Γιουβέντους, την τελευταία το 2005.

Ο πρώην επιθετικός της Μπάγερν, Μίροσλαβ Κλόζε, συνόψισε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι Βαυαροί. «Ξέρω από την εμπειρία μου ότι είναι πολύ, πολύ δύσκολο να σκοράρεις εναντίον της Γιουβέντους», δήλωσε ο Κλόζε, ο οποίος τώρα παίζει στη Serie A με την Λάτσιο. «Είναι πολύ συμπαγής και η άμυνά τους είναι πολύ οργανωμένη, ακόμη και όταν χάνουν την κατοχή, αλλά έχουν επίσης μεγάλη ποιότητα στο κέντρο και μπροστά. Δεν πρέπει να βρεθεί μία ομάδα πίσω στο σκορ εναντίον τους, γιατί αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Η Μπάγερν θα μπορούσε να προκαλέσει δυσκολίες στη Γιουβέντους με πρέσινγκ ψηλά. Πρέπει να διαταράξεις το παιχνίδι τους και να είσαι γρήγορος στις αντεπιθέσεις. Αυτή είναι η αδυναμία της Γιουβέντους, αν κάποιος μπορεί να το πει έτσι, μετά από τόσες νίκες».

Χωρίς Τουράν στο Λονδίνο


Χωρίς τον Αρντά Τουράν, ο οποίος «κουβαλάει» τιμωρία από πέρυσι και τον Μαρκ Μπάρτρα, ο οποίος δεν υπολογίζεται ως πρώτη λύση, ταξίδεψε η Μπάρσα στο Λονδίνο, για το ματς με την Άρσεναλ. Ο Ντούγκλας, ο Σάντρο και ο τραυματίας Ραφίνια είναι οι άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές που έμειναν εκτός αποστολής, στην οποία επέστρεψαν, σε σχέση με το ματς κόντρα στη Λας Πάλμας, οι Ζεράρ Πικέ και Σέρχιο Μπουσκέτς, αλλά και ο τρίτος τερματοφύλακας Τζόρντι Μασίπ, όπως γίνεται παραδοσιακά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με δεδομένο ότι ο Λουίς Ενρίκε δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, η ενδεκάδα αναμένεται να είναι η θεωρούμενη ως ιδανική από τον προπονητή της Μπάρτσα και θα αποτελείται από τους: Τερ Στέγκεν – Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Τζόρντι Άλμπα – Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα – Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ.

Πηγή: SigmaLive Sports