Αναστασιάδης: “Ουδέποτε έχω άρει την εμπιστοσύνη μου στον Γ.Ελεγκτή”

CEB1 8 Γενικός Ελεγκτής, Ειδήσεις, Κυβέρνηση, Νίκος Αναστασιάδης, Σωκράτης Χάσικος
«Ουδέποτε ήρθη η εμπιστοσύνη μου προς τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας», ανέφερε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

CEB1 1698 Γενικός Ελεγκτής, Ειδήσεις, Κυβέρνηση, Νίκος Αναστασιάδης, Σωκράτης Χάσικος

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την αναχώρηση του για το παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, όπου θα παρακαθίσει σε συνομιλίες με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ερωτηθείς αν συνεχίζει να έχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Γενικό Ελεγκτή είπε ότι «ουδέποτε ήρθη η εμπιστοσύνη μου ούτε και αναιρώ όσα του είχα πει κατά την ημέρα παράδοσης της Εκθέσεως του».

«Αυτό για το οποίο απεφάνθη ή εξέδωσε ανακοίνωση το Υπουργικό Συμβούλιο είναι για κάποιες περιπτώσεις όπου υπάρχει υπέρβαση της εξουσίας ή παρέμβαση στην εκτελεστική εξουσία ή σε άλλους ανεξάρτητους Οργανισμούς», ανέφερε ο ΠτΔ.

«Θέλω να επαναλάβω κάτι, αυτό που επιδιώκουμε είναι την όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία με όλους ανεξαίρετα τους θεσμούς. Δεν υπάρχει θέμα έλλειψης εμπιστοσύνης ούτε – και θέλω να το υπογραμμίσω – παρέμβαση στο έργο του Γενικού Ελεγκτή», είπε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε: «αυτό που ζητούμε και θέλω να συμβουλεύσω είναι: κάθε έρευνα να γίνεται ολοκληρωμένα και τεκμηριωμένα, αφού ακουστούν και οι ενδεχόμενα εμπλεκόμενοι ούτως ώστε να είναι ασφαλέστερα τα συμπεράσματα του Γενικού Ελεγκτή, για να μη δημιουργούνται τα όσα κατά καιρούς παρατηρούνται».

Πηγή: Φιλελεύθερος