Τεράστιο εμπορικό κέντρο στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας (βίντεο)

a 299 Ειδήσεις
a 7791 Ειδήσεις
Διεθνές Εμπορικό και Εκθεσιακό Κέντρο, το οποίο θα αποτελέσει στολίδι της Μεσογείου ενδιαφέρονται να ανεγείρουν στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας, Κινέζοι επενδυτές, σύμφωνα με την τηλεόραση SIGMA… 

Οι Κινέζοι, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προσέλκυσης Ξένων Επενδύσεων, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, θα έρθουν για τρίτη φορά στην Κύπρο για ολοκλήρωση της συμφωνίας την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τους Κινέζους επιχειρηματίες, πρόκειται για ένα λαμπρό μαργαριτάρι στην Μεσόγειο, μια ονειρική πόλη για την Αφρική, την Ασία και την Ευρώπη.

Οπως αποκαλύπτει το “SigmaTV”, πρόκειται για ένα οικοδόμημα με εμβαδόν που ανέρχεται στις 477.256 τετραγωνικά μέτρα, στο οποίο θα στεγάζονται, 3,650 καταστήματα και χώρο στάθμευσης χωρητικότητας 1640 αυτοκινήτων. Μια ειδική γραμμή θα συνδέει το κτήριο με το νέο αεροδρόμιο της Λαρνακας.

Το πελώριο εμπορικό κέντρο, θα περιλαμβάνει εκθεσιακούς χώρους για βιομηχανικά μηχανήματα και έπιπλα. Επιπλέον θα υπάρχουν καταστήματα με είδη ένδυσης και υπόδησης, τροφίμων, κοσμημάτων, καλλυντικά, όργανα γυμναστικής, κινέζικα προϊόντα καθώς και κινηματογραφικές αίθουσες. Το κτήριο εξωτερικά θα μετατρέπεται σε μια τεράστια πινακίδα διαφήμισης με φαντασμαγορικά εφφέ.

Το αρχιτεκτονικό σχέδιο του κέντρου, καθιστά το κτήριο ένα τεράστιο κτήριο-οθόνη (LED), το οποίο θα αλλάζει συνεχώς φωτισμούς, εφφέ και θα δίνει τη δυνατότητα για διαφημίσεις υψηλής ευκρίνειας.

Το όλο οικοδόμημα χωρίζεται σε τρία τμήματα που το καθένα έχει άμεση σχέση με τον τρόπο ζωής στην Κύπρο. Εξωτερικά θα είναι φτιαγμένο από γυαλί και αλουμίνιο ώστε να καθρεφτίζονται σε αυτό οι μαγευτικές εικόνες των φλαμίνγκος στην αλυκή και το απέραντο γαλάζιο της Κύπρου.

Οι ίδιοι οι Κινέζοι, χαρακτηρίζουν την Κύπρο, ως σύγχρονη, ευρωπαϊκή και ονειρική περιοχή για την Ασία, την Αφρική και την Ευρώπη.

Σε παρέμβαση του στην Τηλεόραση του “Sigma”, ο Πρόεδρος Οργανισμού Προσέλκυσης Ξένων Επενδύσεων, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη στην άμεση αδειοδότηση του συγκεκριμένου έργου και ότι οι Κινέζοι επενδυτές θα βρεθούν την ερχόμενη Δευτέρα στην Κύπρο για τρίτη φορά για να προχωρήσουν με τη σχετική συμφωνία.

Πηγή: iKypros