Έστειλαν την Αστυνομία στο ΡΙΚ για το κάπνισμα

a 32 Ειδήσεις
a 2958 Ειδήσεις

Η Αστυνομία διερευνά καταγγελίες που δέχθηκε από υπαλλήλους του ΡΙΚ για παράνομο κάπνισμα σε κλειστούς χώρους του ημικρατικού καναλιού και μέσα στα πλαίσια της σχετικής διερεύνησης, έστειλε χθες αστυνομικό στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, για λήψη καταθέσεων.

Σύμφωνα με τη γραπτή καταγγελία που κατέχει η Αστυνομία, διάφορα άτομα ανάμεσα στα οποία και διευθυντικό στέλεχος του Ιδρύματος, συστηματικά και προκλητικά, καπνίζουν σε κλειστούς χώρους παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία.

Μέσα στα πλαίσια της διερεύνησης, αναμένεται ότι θα ληφθούν καταθέσεις, τόσο από υπαλλήλους όσο και από στελέχη του Ιδρύματος, όπως ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής και ο λειτουργός ασφάλειας και υγείας του Ιδρύματος που είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση της απαγόρευσης του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική νομοθεσία προνοεί την επιβολή ποινής, όχι μόνο σε εκείνους που καπνίζουν σε κλειστούς χώρους εργασίας, αλλά και σε εκείνους που φέρουν την ευθύνη για τήρηση της σχετικής νομοθεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερα συντεχνίες του Ιδρύματος προέβησαν σε γραπτές καταγγελίες προς τη διεύθυνση του ΡΙΚ, για το γεγονός ότι συστηματικά κάποιοι υπάλληλοι εξακολουθούσαν να καπνίζουν στους κλειστούς χώρους.

Φαίνεται, όμως, ότι οι διαμαρτυρίες τους έφτασαν σε ώτα μη ακουόντων, γι’ αυτό και χρειάστηκε να κτυπήσουν την πόρτα της Αστυνομίας όσοι δεν ανέχονται συνέχιση της συγκεκριμένης παρανομίας.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ