ΔΗΚΟ: Οργιάζει ψιθυρολογία για απόσυρση υποψηφιοτήτων

a 73 Ειδήσεις
a 2999 Ειδήσεις

Ένας ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ υποψηφίων στις διάφορες βαθμίδες της κομματικής πυραμίδας του Δημοκρατικού κόμματος υποβόσκει την ώρα που οι φήμες ενδοκομματικά οργιάζουν για απόσυρση υποψηφιοτήτων. Υποψηφιοτήτων ικανών να δημιουργήσουν νέα δεδομένα στο κομματικό σκηνικό και στην προοπτική επιτυχίας υποψηφίων που θα παραμείνουν ώς το τέλος ενώπιον της δηκοϊκής βάσης. Πιέσεις και ζυμώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη χωρίς ωστόσο να έχει διαφοροποιηθεί ποσώς το ψηφοδέλτιο για όλες τις ανώτατες κομματικές θέσεις.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου δήλωσε ότι μπορεί κάποιοι πριν από το εκλογικό συνέδριο να προσπαθήσουν να προκαλέσουν ζυμώσεις ή να έχουν κατά νουν κάποιες αφηρημένες έννοιες, ωστόσο η κατάσταση παραμένει ως είχε με την υποβολή των υποψηφιοτήτων».

Η υποβολή δεύτερης υποψηφιότητας για τη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα απέναντι από τον Φύτο Κωνσταντίνου προκαλεί μια αναστάτωση καθώς δεν έχει εξευρεθεί ποιος τελικά θα τον αντικαταστήσει στη θέση του προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή της δεύτερης φάσης των εκλογών. Ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής δεν πρέπει να είναι υποψήφιος.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που θα απασχολήσει την ανώτατη ηγεσία στην επόμενη συνεδρία μαζί και με άλλα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά ή σε εκκρεμότητα σε σχέση με την εκλογική διαδικασία. Το ζήτημα της υποψηφιότητας της Εύης Τσολάκη για το Εκτελεστικό Γραφείο έχει σκαλώσει στην επαρχιακή επιτροπή του ΔΗΚΟ Λεμεσού που επιμένει ότι η δημοτική σύμβουλος έχει θέσει εαυτόν εκτός κόμματος.

Σε ό,τι αφορά το αξίωμα του δευτέρου τη τάξει στο ΔΗΚΟ, η Αντιγόνη Παπαδοπούλου ανέδειξε την υποψηφιότητά της ως εκσυγχρονιστική και συνενωτική, που δεν στρέφεται εναντίον κανενός στελέχους και στόχο έχει τον διάλογο, τη συλλογική δράση και τις συναινετικές διαδικασίες σε τέσσερις άξονες.

Πρώτο, μέλημά της θα είναι η ενδυνάμωση της ενότητας ηγεσίας και βάσης του ΔΗΚΟ και η πλήρης συγκόλληση των ρωγμών από την πρόσφατη εκλογική διαδικασία του κομματικού προέδρου, η τακτική και αμφίδρομη επικοινωνία ηγεσίας και βάσης και η μεγαλύτερη εμπλοκή της βάσης στη διαμόρφωση πολιτικών.

Δεύτερος στόχος της θα είναι ο εκσυγχρονισμός του κομματικού καταστατικού και των κομματικών δομών για πιο αποτελεσματική λειτουργία και παραγωγή πολιτικής. Τρίτο μέλημά της θα είναι η διεύρυνση της ιεραρχικής δομής για πολυπρόσωπη εκπροσώπηση του κόμματος με περισσότερη εμπλοκή γυναικών και νέων στα ηγετικά αξιώματα.

Η κ. Παπαδοπούλου επεσήμανε ακόμη πως στοχεύει σε προάσπιση των πάγιων και εθνικά περήφανων θέσεων του ΔΗΚΟ στο εθνικό θέμα με δυναμική παρουσία στο Εθνικό Συμβούλιο και διεκδικητική φωνή στα ξένα κέντρα λήψης αποφάσεων και στα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου εξήγησε ότι δήλωσε παρούσα στην εκλογική αναμέτρηση για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου λόγω της συγκυρίας για το κυπριακό και την οικονομία και αφού έλαβε σοβαρά υπόψη ότι πολλά κρίνονται για τη χώρα στη σκληρή αρένα της Ευρώπης.

Ο υποψήφιος για τη θέση του αντιπροέδρου Γιάννης Αρμεύτης σε δήλωσή του υπογραμμίζει την αναγκαιότητα για νέες ιδέες και προσεγγίσεις στην ηγετική πυραμίδα και στα συλλογικά όργανα του ΔΗΚΟ. Επιδίωξή του είναι η αναγέννηση του ΔΗΚΟ, η διαφοροποίηση του τρόπου λειτουργίας, περισσότερη διαφάνεια και συλλογική δράση. Ο ίδιος αναδεικνύει την εμπειρία του στο δημοτικό συμβούλιο της Λεμεσού ως εχέγγυο για βήματα στη νέα εποχή. Είναι ευθύνη μας τονίζει στη δήλωσή του, να απαντήσουμε στην κρίση με νέα εργαλεία ανάπτυξης, νέες μορφές συλλογικότητας, νέες αρχές κοινωνικής αλληλεγγύης, προκειμένου να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην εφαρμοσμένη πολιτική, όχι με λόγια και κενού περιεχομένου διακηρύξεις.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ