Κυπριανού: “Το Νοσοκομείο Αμμοχώστου χρειάζεται στήριξη”

Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Όσοι κατηγορούν το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου θα ήταν χρήσιμο να σταθούν δίπλα του και να το στηρίξουν αντί να το αποδυναμώνουν με δηλώσεις που δεν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα, δήλωσε χτες ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού… 

Ο κ. Κυπριανού συνοδευόμενος από τον Επαρχιακό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου Νίκο Ιωάννου,στελέχη της ΠΕΟ, Βουλευτές και άλλα στελέχη του κόμματός του, πραγματοποίησε χτες περιοδεία στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η περιοδεία στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου «εντάσσεται στα πλαίσια των τακτικών επαφών που έχουμε ως κόμμα με οργανωμένα σύνολα. Σήμερα έχουμε επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και έχουμε δει τους εργαζόμενους και τη διεύθυνση και έχουμε ενημερωθεί για τα διάφορα προβλήματα».

Πρόσθεσε ότι «θα επιδιώξουμε κάποια από τα σημαντικά προβλήματα που μας έχουν τεθεί να τα προωθήσουμε. Θεωρούμε ότι η περιοχή χρειάζεται ένα κέντρο αποκατάστασης και το Νοσοκομείο Αμμοχώστου προσφέρεται».

Ανέφερε ακόμα ότι στο Νοσοκομείο «υπάρχει έλλειψη στελέχωσης» και χαιρέτισε «το γεγονός ότι σε πρόσφατη συνάντηση αντιπροσωπίας του ΑΚΕΛ με τη διεύθυνση του νοσοκομείου και τον Υπουργό Υγείας έχει αποφασιστεί η στήριξη του Νοσοκομείου με γιατρούς. Χρειάζεται όμως και άλλο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να βοηθήσει στην εξυπηρέτηση της περιοχής ολόκληρης».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ χαιρέτισε επίσης «την καλή δουλειά που γίνεται από το Νοσοκομείο Αμμοχώστου και το προσωπικό. Ολοι εκείνοι που κατηγορούν το Νοσοκομείο, θα ήταν χρήσιμο να σταθούν δίπλα του και να το στηρίξουν αντί να το αποδυναμώνυν με δηλώσεις οι οποίες δεν βασίζονται και σε πραγματικά γεγονότα» σημείωσε.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε και στην επίσκεψη σε εργοτάξιο όπου εργοδοτούνται κυρίως οικοδόμοι. Αυτό, είπε, δεν είναι τυχαίο, “έχει να κάνει με την εκτίμηση που έχουμε για τον οικοδομικό κλάδο ότι είναι ένας από τους σημαντικούς κλάδους της κυπριακής οικονομίας καθώς και με το γεγονός ότι σε αυτό τον κλάδο πρόσφατα έχουν γίνει πολλές κινητοποιήσεις”.

Ως ΑΚΕΛ, συνέχισε «στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων οι οποίες έχουν στόχο να διεκδικήσουν εκείνα που θα έπρεπε να ήταν αυτονόητα, δηλαδή το σεβασμό στις συλλογικές συμβάσεις, το σεβασμό σε δικαιώματα που έχουν κερδιθεί με αγώνες και θυσίες αλλά ταυτόχρονα και για να καταδικάσουμε μονομερείς ενέργειες οι οποίες γίνονται από πλευράς εργοδοτών».

Πηγή: iKypros