Στην τελική ευθεία για την κατασκευή της μαρίνας Αγίας Νάπας

CEB1 51 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την κατασκευή της μαρίνας στην Αγία Νάπα με τα έργα να αρχίζουν τον Απρίλιο.

Ο Δήμος Αγίας Νάπας έχει στα χέρια του από χθές τη διαδικασία προσφορών για τα λιμενικά και έργα υποδομής που κάλεσε η εταιρεία η οποία έχει αναλάβει το έργο.

CEB1 1685 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Οι προσφορές λήγουν στις 15/2/2016. Επισημαίνεται ότι για την συγκεκριμένη προσφορά, προηγήθηκε προεπιλογή και αξιολόγηση εργολάβων ενώ για ευνόητους λόγους δε μπορούν ν’ αναφερθούν ο αριθμός και τα ονόματα των προσφοριοδοτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν Κυπριακές και ξένες εταιρείες, αλλά και συνδυασμός των δύο, υπό μορφή κοινοπραξίας. Η προσφορά υπολογίζεται ότι θα κατακυρωθεί στον επιτυχόντα προσφοροδιότη γύρω στις 30/03/2016 και τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Απρίλιο 2016.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία, Μ.Μ. Μακρόνησος Μαρίνα Λτδ, έχει στην κατοχή της όλες τις αναγκαίες άδειες και υπέβαλε αναθεωρημένα πολεοδομικά σχέδια στις αρμόδιες αρχές, ώστε να συμπεριλάβει στο σχεδιασμό τα επιπρόσθετα κίνητρα που έχουν δοθεί στην ανάπτυξη των Μαρίνων.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της κατασκευής της μαρίνας θα δημιουργηθούν 800 θέσεις εργασίας και άλλες 350 θέσεις για τη λειτουργία της.

Δείτε το Master Plan της Makronisos Marina

Ως ένα διαμάντι για τη χώρα μας χαρακτηρίζεται το έργο της μαρίνας της Αγίας Νάπας, ή Makronisos Marina όπως έχει ονομαστεί. Σε ένα εμβαδόν 30 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, με αθλητικές εγκαταστάσεις, πλατείες, ελικοδρόμιο, yacht club και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, θα δημιουργηθεί μια μαρίνα, ανάλογη της οποίας δεν υπάρχει ούτε στην Μύκονο, σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε ο Αιγύπτιος επενδυτής.

CEB11 7 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Στόχος όπως αναφέρουν οι επενδυτές του έργου, είναι να δημιουργηθούν υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις τόσο στο νερό όσο και στην ξηρά.

Συγκεκριμένα θα υπάρχουν 450 αγκυροβόλια για σκάφη από 6-60 μέτρα, ενώ σε ειδικό χώρο θα μπορούν να φιλοξενούνται άλλα 150 σκάφη για σκοπούς επιδιόρθωσης ή και στάθμευσης.

CEB12 3 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Σε ότι αφορά την οικιστική ανάπτυξη θα υπάρχουν 30 πολυτελέστατες βίλες, καθώς επίσης και 25όροφη πολυκατοικία με 68 πολυτελή διαμερίσματα, με θέα την θάλασσα.

Εντυπωσιακό θα είναι και το ημικύκλιο εμπορικό κέντρο με εμβαδόν 5000 τετραγωνικών μέτρων το οποίο σχεδιαστικά προσομοιάζει με αλιευτικό καταφύγιο ελληνικού νησιού. Θα προσφέρει και σειρά επιλογών για φαγητό, διασκέδαση αλλά και χώρους ευεξίας.

Η κατασκευή του έργου, το οποίο θα στοιχίσει συνολικά 220 εκατομμύρια ευρώ, θα αρχίσει περί τα μέσα του τρέχοντος έτους και θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις:

CEB13 3 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

1η φάση: Το έργο της μαρίνας και των υποδομών
2η φάση: Το εμπορικό κέντρο και άλλες συναφείς υπηρεσίες
3η φάση: Η κατασκευή των κατοικιών και άλλων οικιστικών κτηρίων

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρία περίπου χρόνια.

«Ένα όνειρο που πραγματοποιείται»

Μιλώντας η Project Manager του έργου, Άννα Καραμοντάνη, είπε ότι η Makronisos Marina αποτελεί όνειρο του Γεράσιμου Καραμοντάνη, επικεφαλή του Ομίλου και πρόσφυγα από την Αμμόχωστο, ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει μία μαρίνα στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Όπως εξήγησε, οι ιθύνοντες του ομίλου, ταξίδεψαν στο εξωτερικό και είδαν πολλές μαρίνες, ούτως ώστε να καταφέρουν να δημιουργήσουν κάτι το οποίο να αποτελεί στολίδι όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου γενικότερα. «Είναι το αποκορύφωμα της καριέρας του Γεράσιμου Καραμοντάνη. Είμαστε πολύ συγκινημένοι που το υλοποιούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι για την κατασκευή του έργου θα εργοδοτηθούν 800 άτομα ενώ στη συνέχεια θα εργοδοτούνται άλλα 250 άτομα για τη λειτουργία του.

CEB1 50 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Δήμαρχος Αγ. Νάπας ενημερώθηκε για την επένδυση

Πλήρη ενημέρωση για τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ του επενδυτικού ομίλου του οποίου ηγείται ο Αιγύπτιος επενδυτής στην κατασκευή της Μαρίνας Αγίας Νάπας και της Κοινοπραξίας «Μακρόνησος Μαρίνα» είχε σήμερα ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «η ενημέρωση του Δημάρχου έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε το πρωί με τον CEO της Κοινοπραξίας «Μακρόνησος Μαρίνα» Σταύρο Καραμοντάνη. Στη συνάντηση ο κ. Καρούσος ενημερώθηκε εκτενώς τόσο για τον Αιγύπτιο επενδυτή όσο και για τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ του επενδυτικού ομίλου «Weather Investments» του οποίου ηγείται ο Αιγύπτιος κροίσος και της Κοινοπραξίας».

Μετά τη συνάντηση ο κ. Καρούσος δήλωσε ότι “χαιρετίζει το γεγονός αφού πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο μετά το κούρεμα το Μάρτιο του 2013,” το οποίο θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Πρόσθεσε ότι «είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την Αγία Νάπα, την Επαρχία Αμμοχώστου και ολόκληρη την Κύπρο, το οποίο θα συμβάλει τα μέγιστα στο στόχο μας που δεν είναι άλλος από το να καταστεί η Αγία Νάπα το καλύτερο Μεσογειακό Τουριστικό Θέρετρο».

Ο Δήμος Αγίας Νάπας «θα πράξει ό,τι είναι δυνατό για άμεση υλοποίηση του έργου, το οποίο αναμένεται να δημιουργήσει πέραν των 800 θέσεων εργασίας κατά την κατασκευή του και 350 θέσεις κατά τη λειτουργία του και θα επιφέρει στα ταμεία του κράτους εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ έσοδα».

Πηγή: SigmaLive