Κύπριος διαιτητής αποκαλύπτει τη “βρωμιά” του κυπριακού ποδοσφαίρου

a 54
a 1707

Κάτι μου λέει ότι ο Μάριος Παναγή πάει να… χαλάσει την πιάτσα. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Ο εν ενεργεία διεθνής διαιτητής προσκάλεσε τα ΜΜΕ σε συνέντευξη Τύπου για την ερχόμενη Τετάρτη και βάλθηκε να αφήσει άγρυπνους πολλούς αξιωματούχους του ποδοσφαίρου μας. Όπου κάτσει κι όπου σταθεί, λέει (και γράφει) ότι έχει «μεγάλες μπάλες»! Κι ισχυρίζεται ότι το έλεγε και στο παρελθόν στα αφεντικά της διαιτησίας μας.

Όταν ένας διαιτητής φτάνει στο σημείο να τα χώνει τόσο χοντρά στον αρχιδιαιτητή μας, πάει να πει ότι έχει ντοκουμέντα στα χέρια του. Δεν εξηγείται διαφορετικά (για άλλη μια φορά). Ο Μάριος Παναγή επανήλθε χθες με αναρτήσεις στο Facebook. Κι ήταν ιδιαίτερα «επιθετικός» προς τον Χανς Ρέιγκβαρτ: «Κύριε Ρέιγκβαρτ μην τηλεφωνείς. Είναι ανώφελο. Είσαι μόνο μπούρδες. Είσαι μέρος του σκατοκυπριακού ποδοσφαίρου» (σε ελεύθερη μετάφραση).

Τι θέλει να μας πει ο Μάριος Παναγή; Ότι τον παίρνει στο τηλέφωνο ο Ρέιγκβαρτ και δεν απαντά; Το θέμα είναι γιατί τον παίρνει (τώρα) τηλέφωνο ο Ρέιγκβαρτ (αν πραγματικά τον παίρνει) και τι μπορεί να θέλει από ένα διαιτητή, ο οποίος θεωρείται «τελειωμένος», έχει να σφυρίξει από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαγραφεί από τις λίστες των διεθνών. Να ρωτήσει για την καλή του υγεία, δεν νομίζω. Βέβαια, ο Παναγή για να είναι τεκμηριωμένος ανήρτησε και μία φωτογραφία που φαίνονται κάποιες αναπάντητες κλήσεις, αλλά μόνο οι κολλητοί του Ρέιγκβαρτ μπορούν να μας επιβεβαιώσουν ότι όντως, αυτός είναι ο αριθμός τηλεφώνου του.

Είναι πασιφανές ότι το αφεντικό της διαιτησίας μας, Χανς Ρέιγκβαρτ, είναι ο εύκολος στόχος για τον Μάριο Παναγή. Το «χώσιμο» είναι τόσο άγριο που κάθε πρόταση που γράφει ο 34χρονος (πρώην, όπως όλα δείχνουν…) διαιτητής μοιάζει με φαρμάκι. Πραγματικό δηλητήριο: «Θυμάσαι τι μου είπες στις 22 Απριλίου 2012 και το 2013 στο Χίλτον Παρκ μετά το σεμινάριο;».

Κι επίσης: «Όπως θυμάσαι σου είπα ότι έχω πολύ μεγάλες μπάλες. Ίσως να μην με πίστεψες, αλλά αυτή τη φορά θα με πιστέψεις. Καλό απόγευμα. Υ.Γ.: Τα παπαγαλάκια σου μπορούν να σου μεταφέρουν το μήνυμά μου». Ο Μάριος Παναγή έχει δύσκολη αποστολή, πολύ πιο δύσκολη απ’ ό,τι μία διαιτησία σε σούπερ ντέρμπι, αλλά φαίνεται ότι το γνωρίζει: «Ξέρω ότι προσπαθώ να πολεμήσω με ένα F16 έχοντας ένα παλιό “Ζάσταβα”. Μπορώ να το κάνω!».

Κι επειδή τέτοιες αναρτήσεις στο Facebook έχουν υψηλή… αναγνωσιμότητα, οπαδοί έπιασαν «κουβεντούλα» τον Μάριο Παναγή, μέσα από την οποία είναι ακόμη πιο αποκαλυπτικός. «Δημήτρη, εσύ είσαι από τους τυχερούς! Άκουσες και τα ηχογραφημένα!». Να ‘τα μας και τα ηχογραφημένα… Κάτι τέτοια γράφει και κάποιοι δεν μπορούν να κλείσουν μάτι. Διότι στο -κατά τον Παναγή- «σκατοκυπριακό ποδόσφαιρο», όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι όλα όμορφα, ωραία και αγγελικά πλασμένα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, όντως, ορισμένοι έχουν χάσει τον ύπνο τους μόνο και μόνο με την πρόσκληση για τη συνέντευξη Τύπου της ερχόμενης Τετάρτης. Το «γιατί» αποτελεί ένα τεράστιο θέμα για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Το σίγουρο είναι ότι οι καθαροί σαν κρύσταλλο, δεν έχουν λόγο να φοβούνται έναν (πρώην) διαιτητή, ο οποίος επέλεξε τον όποιο δρόμο επέλεξε…

a1 10

Μέχρι χθες, τουλάχιστον, ο Μάριος Παναγή εμφανιζόταν αποφασισμένος να μιλήσει όσο κανένας άλλος διαιτητής μας στο παρελθόν. Τόσο αποφασισμένος που ενημέρωσε τα ολλανδικά Μέσα Ενημέρωσης ότι κάτι καλό ετοιμάζει και για τον Ολλανδό αρχιδιαιτητή μας. Κι όπως έγραψε χαρακτηριστικά, είναι έτοιμος να αποστείλει όλο το υλικό στους Ολλανδούς δημοσιογράφους μεταφρασμένο στα αγγλικά!

a2 8

a3 5

a4 2

a5 1

Πηγή: SentraGoal/Ιάκωβος Κακουρής