Στη Νέα Υόρκη ο Αναστασιάδης για την επέμβαση καρδιάς

a 30 Ειδήσεις
a 1798 Ειδήσεις

Στο εξωτερικό τελικά και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην καρδιά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αναχωρεί το Σάββατο, 29 Νοεμβρίου για τη Νέα Υόρκη, όπου την Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου, αναμένεται να υποβληθεί σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας.

Η μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ιατρικό κέντρο του εξωτερικού κρίθηκε σύμφωνα με το Νίκο Χριστοδουλίδη αναγκαία, λόγω της εξειδίκευσης του εν λόγω ιατρικού κέντρου σε ανάλογες διορθωτικές επεμβάσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Θα τον συνοδεύσουν Κύπριοι ιατροί

Η απόφαση για μετάβαση του Προέδρου στη Νέα Υόρκη, λήφθηκε μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Προεδρικό με τους ιατρούς του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον Πρόεδρο, θα συνοδεύσουν στη Νέα Υόρκη Κύπριοι ιατροί.

Η επίσκεψη του Νίκου Αναστασιάδη στο Ισραήλ στις 2 Δεκεμβρίου, καθώς και η επίσκεψη του Σλοβάκου Προέδρου στην Κύπρο στις 3-5 Δεκεμβρίου έχουν ακυρωθεί. Η συμμετοχή του Προέδρου στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 17- 18 Δεκεμβρίου, θα κριθεί από τη μετεγχειρητική του πορεία.