Μετονομάζεται σε «Αντώνης Τσόκκος» το Δημοτικό σχολείο της Αγίας Νάπας

a 50 Ειδήσεις
a 2976 Ειδήσεις

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας, σε πρόσφατη συνεδρία του, αποφάσισε ομόφωνα, ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τον αδικοχαμένο Δήμαρχο και άνθρωπο Αντώνη Τσόκκο, να δώσει το όνομά του στο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος.

Αύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον ξαφνικό θάνατο Αντώνη Τσόκκου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών.

Πρόσθεσε ότι «η ενέργεια του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται για να θυμούνται οι παλιότεροι τον αγαπητό τους Δήμαρχο αλλά και να μαθαίνουν οι νεότεροι ποιος ήταν ο Αντώνης Τσόκκος. Πολύ σύντομα με την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων ενεργειών θα γίνουν οι ανάλογες αλλαγές στο όνομα του Δημοτικού Σχολείου της Αγίας Νάπας».

Ο κ. Καρούσος είπε ακόμα ότι «ο εκλιπών άφησε πίσω του μεγάλο έργο και δυσαναπλήρωτο κενό ενώ η αγάπη των δημοτών προς το πρόσωπο του ήταν απέραντη. Απόδειξη αυτής της αγάπης ήταν η εκλογή του για δεύτερη συνεχή θητεία στη Δημαρχία της Αγίας Νάπας με ποσοστό που άγγιξε το 77,72%. Το συγκεκριμένο ποσοστό ήταν το υψηλότερο που καταγράφηκε μέχρι την επανεκλογή του σε δημοτικές εκλογές στην Κύπρο».

Ο Αντώνης Τσόκκος εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Αγίας Νάπας το 2006 και επανεξελέγη το 2011.

Το πρωί της 21ης Ιανουαρίου 2013 ο Αντώνης Τσόκκος ξύπνησε από δύσπνοια που αισθάνθηκε, παραπονέθηκε στη σύζυγο του για αδιαθεσία και στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις του. Η σύζυγος του κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο και τον οικογενειακό τους γιατρό, ο οποίος παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε για να τον επαναφέρει στη ζωή, δυστυχώς δεν τα κατάφερε.