Επίσκεψη Νίκου Αναστασιάδη στη Σωτήρα Αμμοχώστου

a 465
a 7465

Το Δημοτικό Μέγαρο Σωτήρας επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και Υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριος Νίκος Αναστασιάδης, σε Παναγροτική Συγκέντρωση στις 11 το πρωί. Στη συγκέντρωση, που διοργανώθηκε από τον Παναγροτικό Σϋνδεσμο, συζητήθηκαν τα θέματα των πατατοπαραγωγών… 

Σε δηλώσεις ύστερα από τη σύσκεψη, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι νοιώθει και συμμερίζεται “την αγανάκτηση και τις δυσκολίες στις οποίες έχει βρεθεί ο αγροτικός κόσμος”.

“Η Κυβέρνηση δεν τείνει ευήκοον ους στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος”, τονίζει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, υπογραμμίζοντας ότι για αντιμετώπιση του θέματος χρειάζεται να ληφθούν άμεσα μέτρα και ολοκληρωμένο προγραμματικό σχέδιο.

“Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι δυστυχώς δεν τείνει ευήκοον ους η Κυβέρνηση και η όλη κυβερνητική πολιτική δείχνει σημεία αδιαφορίας, που θα έπρεπε να διατηρεί σε ένα ευαίσθητο τομέα παραγωγής, όσον μικρό και αν είναι σήμερα το ποσοστό παραγωγής στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν. Παρά ταύτα είναι χιλιάδες άνθρωποι που προσπαθούν και αγωνίζονται να επιβιώσουν” είπε.

Ανέφερε ακόμα ότι εάν ληφθεί υπόψη η οικονομική κρίση και η ανεργία που παρατηρείται, η έλλειψη ανταγωνιστικότητας στις τιμές, η αύξηση του κόστους παραγωγής, είτε αυτό οφείλεται στο ηλεκτρικό ρεύμα είτε στο νερό, ή στα όσα άλλα επιβαρύνουν τον αγροτικό κόσμο, καθιστούν εντελώς δυσχερή την εμπορία των αγροτικών προϊόντων.

Σημείωσε επίσης ότι “η έλλειψη αρωγής του κράτους στις καταστροφές που έχουν υποστεί έχει επιτείνει στη χρεοκοπία των γεωργών”.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι “προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης του προβλήματος θα ληφθούν άμεσα μέτρα αλλά και ένα ολοκληρωμένο προγραμματικό σχέδιο, τουλάχιστον όσον αφορά τη γεωργία, από δικής μας πλευράς”.

a1 14

Φωτογραφίες: Σταύρος Ι. Χαραλάμπους
SotiraNews.com