Ο Ναδάλ νίκησε τον Φέντερερ

a 106
a 3897

Μετά από μια συγκλονιστική μάχη, ο Ράφαελ Ναδάλ επικράτησε του μεγάλου αντιπάλου του, Ρότζερ Φέντερερ με 2-1 σετ (5-7, 6-4, 6-3) και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Cincinnati Masters, εκεί όπου θα αναμετρηθεί με τον Τόμας Μπέρντιχ, ο οποίος νίκησε νωρίτερα του Αντι Μάρεϊ με 2-0 σετ (με 6-3, 6-4, μετά από 1 ώρα και 32 λεπτά).

Αν και ο Φέντερερ ήταν ανώτερος του Ναδάλ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, ο Ισπανός (αήττητος φέτος σε σκληρές επιφάνειες), ήταν εκείνος που πανηγύρισε τελικά τη μεγάλη νίκη.

Αυτή ήταν η 21η νίκη του Ναδάλ επί του Φέντερερ σε 31 παιχνίδια, ενώ σε σκληρή επιφάνεια το σκορ για τον Ισπανό είναι 7-6 πλέον! Αυτή μάλιστα ήταν η 13η συνεχόμενη νίκη του σε σκληρές επιφάνειες, ενώ βελτίωσε το ρεκόρ του για το 2013 σε 51-3.

Ο Ναδάλ επέδειξε εξαιρετική ψυχραιμία και δεν λύγισε παρότι, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ο Ελβετός ήλεγχε χάρις την τακτική του την ροή του αγώνα μέχρι το τέλος του δεύτερου σετ.

Πλεόν ο Ναδάλ, μετά τους αποκλεισμούς των Τζόκοβιτς και Μάρεϊ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο στο Οχάι , τον οποίο αν κατακτήσει, θα τον φέρει στο Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, μπροστά από τον Μάρεϊ.

Αντίθετα, ο Φέντερερ μετά από αυτή την ήττα θα πέσει στο Νο 7 του κόσμου, με τους Μπέρντιχ και Ντελ Πότρο να τον προσπερνάνε στην βαθμολογία της ATP.