Οι Βρετανοί λατρεύουν το χαλούμι

CEB1 6 Ειδήσεις
CEB1 1285 Ειδήσεις

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση χαλουμιού εκτός Κύπρου, σύμφωνα με τη βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Waitrose.

Η σχετική έρευνα επισημαίνει ότι οι αναζητήσεις της λέξης ‘χαλούμι’ στο διαδίκτυο στη Βρετανία έχουν αυξηθεί κατά 83% την τελευταία διετία, ενώ είναι πενταπλάσιες σε αριθμό σε σύγκριση με μία πενταετία πριν.

Το ενδιαφέρον αυτό αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη αγάπη των Βρετανών καταναλωτών για το συγκεκριμένο τυρί, υπογραμμίζει η έρευνα. Τον περασμένο Ιούνιο πάνω από 60.000 χρήστες του διαδικτύου στη Βρετανία αναζήτησαν κάποια πληροφορία σχετική με το κυπριακό τυρί.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του υπευθύνου προμήθειας τυριών στα Waitrose Κρις Ντόουσον: «Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί το χαλούμι είναι όλο και πιο δημοφιλές στη Βρετανία – είναι εύγευστο, μία επιλογή γρήγορου γεύματος. Έχουμε δει αύξηση στις πωλήσεις μας της τάξης του 26% κατά την τελευταία διετία».

Εκτιμάται ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο καταλήγει το 45% των εξαγωγών χαλουμιού από την Κύπρο, αποφέροντας περί τα 45 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, με ανοδική τάση.

Πηγή: ΚΥΠΕ