Ο Υπ. Γεωργίας στο Παραλίμνι για την Ανταποδοτική Ανακύκλωση

a5 3 Ειδήσεις, Περιβάλλον
Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκο Κουγιάλλη και τον Δήμαρχο Παραλιμνίου κ. Θεόδωρο Πυρίλλη, η παραλαβή επτά (7) ολοκληρωμένων Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, μεταλλικών, πλαστικών και γυάλινων συσκευασιών, που τοποθετήθηκαν στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Παραλιμνίου.

a5 7 Ειδήσεις, Περιβάλλον

Η παραλαβή πραγματοποιήθηκε στην παρουσία βουλευτών Αμμοχώστου, Δημοτικών Συμβούλων Παραλιμνίου, του Αντιπροέδρου του ΚΟΤ, μαθητών, εκπαιδευτικών και δημοτών.

a3 3 Ειδήσεις, Περιβάλλον

Τα Κέντρα αυτά εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Τμήματος Περιβάλλοντος για τη Μείωση των Δημοτικών στερεών αποβλήτων παραλιακών ξενοδοχειακών μονάδων και είναι χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση,

Είναι δε πρωτοποριακά γιατί πέρα από το γεγονός ότι πραγματοποιούν αυτόματα την παραλαβή, την αναγνώριση και διαχωρισμό, την επεξεργασία, τη συλλογή και αποθήκευση των ανακυκλώσιμων υλικών δίδουν ανταποδοτικό κίνητρο προς τους ανακυκλωτές.

a4 2 Ειδήσεις, Περιβάλλον

Ανταποδοτικό Κίνητρο

Για τις επιστρεφόμενες γυάλινες, πλαστικές και μεταλλικές (αλουμινένιες ή λευκοσιδηρές) συσκευασίες, που επιστρέφονται για ανακύκλωση στα αυτόματα μηχανήματα του κάθε Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, αποδίδεται αυτόματα στους δημότες ανταποδοτικό κίνητρο.

a6 4 Ειδήσεις, Περιβάλλον

Ο καταναλωτής όταν ολοκληρώσει τη διαδικασία της ανακύκλωσης:

Είτε πατά το κουμπί «πράσινου» χρώματος επί του κάθε μηχανήματος, οπότε αυτόματα παραλαμβάνει μία απόδειξη με το σύνολο της αξίας του ανταποδοτικού κινήτρου για τις επιστρεφόμενες συσκευασίες, για προσωπικό όφελος

a8 3 Ειδήσεις, Περιβάλλον

Είτε πατά το κουμπί «κίτρινου» χρώματος επί του κάθε μηχανήματος, οπότε αυτόματα παραλαμβάνει ένα κουπόνι με το σύνολο της αξίας του ανταποδοτικού κινήτρου για τις επιστρεφόμενες συσκευασίες, που το έχει δωρίσει αυτόματα σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα το οποίο έχει επιλεγεί από τον Δήμο.

CEB11 18 Ειδήσεις, Περιβάλλον

SotiraNews