Τσουχτερό κρύο και σήμερα στην Κύπρο

tsouchtero kryo kai simera stin kypro Καιρός
tsouchtero kryo kai simera stin kypro Καιρός

Λευκωσία: Τσουχτερό κρύο, αραιές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα δυτικά και βόρεια, είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα στην Κύπρο. Την ίδια ώρα, η Αστυνομία προειδοποιεί για δρόμους που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, ψυχρή αέρια μάζα και ασθενής υψηλή πίεση επηρεάζουν και σήμερα Τρίτη την περιοχή. Ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν τοπικά ελαφρές βροχές ή και μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Στα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 5 στα δυτικά, γύρω στους 7 στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθμούς υπό το μηδέν στα υψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Τετάρτη αλλά για την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται σταδιακά αισθητή άνοδος.

Από την πλευρά της η Αστυνομία ανακοινώνει ότι παρακάτω δρόμοι είναι ανοικτοί μόνο για κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες:

Επαρχία Λεμεσού
● Πλατρών-Τροόδους
● Προδρόμου-Τροόδους
● Καρβουνά-Τροόδους
● Κυπερούντας-Καρβουνά
● Παπούτσας-Αγίου Θεοδώρου

Περιοχή Μόρφου
● Κακοπετριάς-Καρβουνά
● Κακοπετριάς-Pinewood-Πεδουλά
● Κακοπετριάς-Σπηλιών
● Πεδουλά-Προδρόμου
● Προδρόμου-Λεμίθου
● Προδρόμου-Πλατρών
● Πεδουλά-Κύκκου

Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα (όταν οι καιρικές συνθήκες το απαιτούν) και να κρατούν αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα.

Πηγή: philenews.com