Ντου Θήρας για αμπελοπούλια σε Φρέναρος, Αυγόρου, Λιοπέτρι

CEB1 1 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Δίχτυα και άλλα απαγορευμένα μέσα παγίδευσης άγριων πτηνών κατάσχεσε η Υπηρεσία Θήρας από περιβόλια σε διάφορες περιοχές στο Φρέναρος, το Αυγόρου και το Λιοπέτρι της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου.

CEB1 44 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις επτά χθες το πρωί μέλη της Υπηρεσίας Θήρας ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο που οδηγείτο από 57χρονο από το Φρέναρος. Στο αυτοκίνητο εντόπισαν ένα δίχτυ παγίδευσης άγριων πτηνών. Ο 57χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.

Μιάμιση περίπου ώρα αργότερα, γύρω στις 08.30 το πρωί μέλη της Υπηρεσίας Θήρας εντόπισαν στην αγροτική περιοχή Αγίου Κενδέα στο Αυγόρου, 62χρονο από το Παραλίμνι να χρησιμοποιεί απαγορευμένα μέσα σύλληψης άγριων πτηνών. Συγκεκριμένα ο 62χρονος είχε στην κατοχή του 54 ξόβεργα και μία συσκευή παραγωγής μιμητικών φωνών, αποτελούμενη από ένα CD Player αυτοκινήτου και δύο μεγάφωνα. Ο 62χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.

Εξάλλου στις 30 Σεπτεμβρίου μέλη της Υπηρεσίας Θήρας μετέβησαν σε περιβόλι στη περιοχή «Ποταμός» στο Λιοπέτρι όπου εντόπισαν ένα δίχτυ στημένο πάνω σε σιδερένιους πασσάλους. Οι άνδρες της Υπηρεσίας παρέμειναν στην σκηνή μέχρις ότου έκανε την εμφάνιση του ο 32χρονος διαχειριστής του περιβολιού από το Λιοπέτρι Το δίχτυ παγίδευσης πουλιών κατασχέθηκε ενώ ο 32χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.

Επίσης στις 30 Σεπτεμβρίου μεταξύ των ωρών 04.45 με μία το μεσημέρι δυνάμει δικαστικού εντάλματος έρευνας μέλη του κλιμακίου πάταξης λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ κατάσχεσαν από περιφραγμένο περιβόλι στη περιοχή «Λαϊτζιάνη» στο Αυγόρου, ένα ραδιοσιντί, έξι σκοτωμένα μικρά άγρια πτηνά, ένα μεγάφωνο, 25 μέτρα ηλεκτρικού καλώδια, ένα USB, 4 δίχτυα και έξι μεταλλικούς πασσάλους.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα παραδόθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοφάγου. Κατά τη διάρκεια διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι το περιφραγμένο περιβόλι βρίσκεται σε χαλίτικη γη και έγιναν προσπάθειες από την Αστυνομία για εντοπισμό του διαχειριστή του περιβολιού χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Την ίδια μέρα λίγο πριν τις επτά το βράδυ μέλη της Υπηρεσίας Θήρας στην κτηνοτροφική περιοχή Αυγόρου κατάσχεσαν από 38χρονο από το Ξυλοφάγου δύο δίχτυα παγίδευσης άγριων πτηνών. Ο 38χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: ΚΥΠΕ