Αλλαγές βαρδιών και αστυνομικοί φρουροί Καλοψιδιώτη

CEB1 136 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, φάνος καλοψιδιώτης
CEB1 1048 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, φάνος καλοψιδιώτης

Ευθύνες ποινικές αλλά και πειθαρχικές εμπεριέχει το πόρισμα των ανακριτών για τη διαφθορά στην Αστυνομία το οποίο παραδόθηκε χθες στον Γενικό Εισαγγελέα.

Το πόρισμα, που σημειώνεται δεν θα δοθεί στο παρόν στάδιο στην δημοσιότητα, ρίχνει ευθύνες ποινικές και πειθαρχικές σε αστυνομικούς. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, οι ποινικοί ανακριτές εισηγούνται την ποινική δίωξη εφτά προσώπων και άλλων τεσσάρων για πειθαρχικά παραπτώματα.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, οι ποινικές ευθύνες καλύπτουν τόσο απλούς αστυνομικούς όσο και αξιωματικούς και προκύπτουν τόσο από τον χειρισμό των πληροφοριών για την έλευση στην Κύπρο Σέρβων εκτελεστών, όσο και για το γεγονός ότι κάποιοι αναλάμβαναν καθήκον προστασίας στον Φάνο Καλοψιδιώτη πριν αυτός δολοφονηθεί.

Να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας, ανέφερε σε λακωνικές δηλώσεις, ότι όντως προκύπτουν ευθύνες μέσα από το πόρισμα.

Στο δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, σημειώνεται επίσης ότι ύποπτες είναι και οι αλλαγές βαρδιών από αστυνομικούς, που φαίνεται να εξυπηρετούσαν συμφέροντα.

Πηγή: SimgaLive