Παρουσιάστηκε ο ταξιδιωτικός οδηγός της Σωτήρας από μαθητές του Λυκείου Παραλιμνίου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

a029 Ειδήσεις, Λύκειο Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου
a029 Ειδήσεις, Λύκειο Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου

Ηλεκτρονικός ταξιδιωτικός οδηγός, βιντεοπροβολές, επιτραπέζιο παιχνίδι, μελοποίηση τραγουδιού για τη Σωτήρα και χάρτης είναι μόνο μερικές από τις υπηρεσίες που περιλαμβάνει ο πρωτοποριακός ταξιδιωτικός οδηγός που έφτιαξαν μαθητές για τη Σωτήρα.

Περισσότεροι από 40 μαθητές του Λυκείου Παραλιμνίου, με την καθοδήγηση καθηγητών τους εργάστηκαν επί 4 μήνες με στόχο την καταγραφή του θρησκευτικού πολιτιστικού πλούτου της Σωτήρας.

a017 Ειδήσεις, Λύκειο Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου

Εκδήλωση παρουσίασης του ταξιδιωτικού οδηγού πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Δημοτικό Θεάτρο Σωτήρας, ενώ η όλη προσπάθεια των μαθητών εντάσσεται στα πλαίσια εκπόνησης στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Σωτήρας για τον προσκυνηματικό τουρισμό ως εναλλακτική μορφή τουρισμού.

Ο οδηγός αυτός περιλαμβάνει έντυπο χάρτη με τα σημεία ενδιαφέροντος, ηλεκτρονικό οδηγό με τα αξιοθέατα, επιτραπέζιο παιχνίδι με την ονομασία “Sotiropoly” καθώς ακόμη και τη μελοποίηση ποιήματος και την συγγραφή ποιημάτων αφιερωμένα στη Σωτήρα. Τα αποτελέσματα της όλης εργασίας των μαθητών θα αξιοποιηθούν από τον Δήμο Σωτήρας στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τον στρατηγικό σχεδιασμό της προώθησης της Σωτήρας ως εναλλακτικός προορισμός προσκυνηματικών περιηγήσεων.

a011 Ειδήσεις, Λύκειο Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου

Η παρουσίαση της εργασίας έγινε στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλει ο Δήμος Σωτήρας για εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδιασμού για προώθηση του Δήμου ως εναλλακτικός προορισμός προσκυνηματικών περιηγήσεων και με βάση τα σημαντικά πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία, ένα εκ των οποίων είναι ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος για τον οποίο πραγματοποιείται σχετικό ερευνητικό πρόγραμμα από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντης με τίτλο «Ο ναός της Μεταμορφώσεως στη Σωτήρα Αμμοχώστου: Ιστορία, Αρχιτεκτονική, Τοιχογραφίες».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα σημαντικά συμπεράσματα της πολύπλευρης έρευνας την οποία έχουν εκπονήσει οι μαθητές και οι καθηγητές του Λυκείου Παραλιμνίου στα πλαίσια του Προγράμματος Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου.

a014 Ειδήσεις, Λύκειο Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν απολυτίκια και ύμνοι τιμωμένων Αγίων στη Σωτήρα από τη Βυζαντινή Χορωδία του Λυκείου Παραλιμνίου, καθώς και το Απολυτίκιο της Παναγίας της Χορδακιώτισσας το οποίο συνέγραψε ο ιερωμένος, π. Ηλίας Κακουσιάς.

Ακούστηκε, επίσης, μελοποιημένο τραγούδι για τη Σωτήρα σε ποίημα που συνέθεσε η Κατερίνα Κωνσταντίνου-Μάτσιου από τη Σωτήρα και το οποίο μελοποιήθηκε για τους σκοπούς της εργασίας από τη μουσικό του σχολείου, κα. Αργυρώ Ρούσου.

Απαγγέλθηκαν, επίσης, ποιήματα αφιερωμένα στη Σωτήρα «Σωτήρα μου πεντάμορφη», «Μιλούν οι Πέτρες σου Σωτήρα μου» και «Σωτήρα μου όμορφο χωριό».

Οι μαθητές παρουσίασαν τον ταξιδιωτικό χάρτη τον οποίο δημιούργησαν με τα σημεία ενδιαφέροντος της Σωτήρας, αλλά και τον ηλεκτρονικό ταξιδιωτικό οδηγό και το επιτραπέζιο εκπαιδευτικό παιχνίδι «Sotiropoly», το οποίο περιλαμβάνει ζωγραφιές, ερωτήσεις γνώσεων και puzzles.

Περισσότεροι από 40 μαθητές συμμετείχαν στην εργασία για τις εκκλησίες της Σωτήρας

Περισσότεροι από 40 μαθητές και 8 καθηγητές του Λυκείου Παραλιμνίου έχουν σε εργαστεί με αποτέλεσμα την καταγραφή του θρησκευτικού πολιτιστικού πλούτου της Σωτήρας μέσα από την μελοποίηση τραγουδιού αφιερωμένου στη Σωτήρα, την καταγραφή βιντεοσκοπημένων συνεντεύξεων και ξεναγήσεων, τη δημιουργία ηλεκτρονικού ταξιδιωτικού οδηγού για τη Σωτήρα αλλά και τη δημιουργία επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού γνώσεων με το όνομα «Sotiropoly».

a019 Ειδήσεις, Λύκειο Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου

Συντελεστές:

Γενικός Συντονισμός:
Ελένη Χατζηγιώργη Β.Δ. Α΄, Δ.Δ.Κ.

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί Προγράμματος:
Κωνσταντίνος Κωμοδίκης, Φιλόλογος
Χρύσω Νικολάου, Φιλόλογος

Συνεργάτες Εκπαιδευτικοί :
Αργυρώ Ρούσου, Μουσικός
Νικολέτα Ερωτοκρίτου, Τέχνης
Παναγιώτης Πιττάκης, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Πέτρος Μάκης, Τέχνης
Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Θεολόγος

Άλλοι Συνεργάτες:
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Ιωάννου
Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας
π. Ηλίας Κακουσιάς
Κατερίνα Κωνσταντίνου – Μάτσιου, Ποιήτρια

Συνεργάστηκαν οι Μαθητές:
Absenger Killian Christian Β42
Nikolenko Mykyta Β42
Αναστάση Αιμίλιος Γ12
Αντωνίου Αντωνία Β42
Γέρημου Μαρία Β42
Γκάσας Παντελής Γ04
Γκουγκουλιάς Αστέριος Γ12
Δημητρίου Αλεξάνδρα Β42
Δημητρίου Μαρία Β11
Ζαχαρίου Αντωνία Α11
Ζήνωνος Επιφανία Β61
Θεοδούλου Αντρέας Β42
Θεοδούλου Σαλώμη Β42
Θεοφυλάκτου Δημήτρης Γ07
Καπετάνιου Μαρία Β42
Κόμπου Μιχάλης Β42
Κουζαλή Γιώργος Γ07
Κουμή Κατελίτσα Β42
Κωνσταντίνου Εβίτα Β42
Κωνσταντίνου Κυριάκος Β42
Λίλη Χρυστάλλα Β61
Μάγου Αλέξανδρος Β42
Μακρίδη Ελένη ΒΑΘΛ125
Μενελάου Κωνσταντίνος Γ05
Μέρτακκας Ιωάννης Γ07
Νικολάου Άντρια Β52
Παπέττας Παναγιώτης Α11
Πασχάλη Ανδρέας Β42
Πιερή Στέφανος Β42
Σπαρτιάτης Σπύρος Β42
Σταύρου Κωνσταντίνος Β42
Συμεού Μαρία Α11
Τρισόκκας Κυριάκος Α11
Χατζηανδρέου Γεώργιος Β42
Χατζησταυρή Παναγιώτης Β42
Χριστοφή Αίμιλη Α12
Χριστοφή Δημήτρης Γ07
Χρυσοστόμου Πέτρος Γ10
Χρυσοστόμου Χρυσόστομος Β42

Χορηγός Επικοινωνίας: SotiraNews.com


SotiraNews