Πρωτοποριακό αθλητικό πολύ-πάρκο αποκτά σύντομα η Σωτήρα

CEB1 46 Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις
Ένα μοναδικό αθλητικό πολύ-πάρκο που θα περιλαμβάνει γήπεδα τένις, καλαθόσφαιρας, ποδοσφαίρου, πίστα skateboarding και ποδηλάτων, υπαίθρια όργανα γυμναστικής και παιδότοπο, κατασκευάζει ο Δήμος Σωτήρας στον Συνοικισμό Αυτοστέγασης του Δήμου.

CEB1 1768 Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας «το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε το έργο, για το οποίο διεξήχθη και ανοικτή πανδημοτική συγκέντρωση στην οποία κάτοικοι της περιοχής και δημότες της Σωτήρας εξέφρασαν τις απόψεις τους για τον όλο σχεδιασμό».

Πρόσθεσε ότι «πρόκειται για ένα πάρκο πρωτοπόρου σχεδιασμού το οποίο θα προσδώσει μία νέα αισθητική στην περιοχή του Συνοικισμού Αυτοστέγασης που για χρόνια παρέμεινε παραμελημένος. Με το συγκεκριμένο έργο θα δημιουργηθεί μία ξεχωριστή και πρωτοποριακή πλατεία για τα δεδομένα της Σωτήρας, αφού θα πρόκειται για ένα χώρο που θα συνδυάζει υπαίθριες δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, ενώ κυρίαρχο ρόλο θα έχει το φυσικό στοιχείο και τα δέντρα με τα οποία θα δενδροφυτευτεί ο χώρος».

Εξήγησε ότι «η φιλοσοφία του πάρκου έγινε με γνώμονα τη φιλοξενία και τη χρήση του από άτομα όλων των ηλικιών, αφού θα περιλαμβάνει παιδότοπο για παιδιά μικρής ηλικίας, πίστα skateboarding, roller-skating και ποδηλάτων, επιδαπέδιο σκάκι, πολυ-γήπεδο τένις, ποδοσφαίρου και καλαθόσφαιρας, τουαλέτες και καντίνα. Επίσης θα υπάρχει χώρος στάθμευσης ποδηλάτων που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος συνάντησης για κάποιο όμιλο ποδηλασίας».

Σύμφωνα με τον κ. Τάκκα «σύντομα αναμένονται τα τελικά σχέδια από το αρχιτεκτονικό γραφείο και ο Δήμος Σωτήρας θα προκηρύξει τις προσφορές για την κατασκευή του πολύ-πάρκου».

Πηγή: Καθημερινή