Χ.Τζιοβάνης: “Το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου βρίσκεται στον αναπνευστήρα”

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2017 01 292C18.28.03 ΑΚΕΛ, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Ειδήσεις, Χρηστάκης Τζιοβάνης
CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2017 01 292C18.28.03 ΑΚΕΛ, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Ειδήσεις, Χρηστάκης Τζιοβάνης

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο βουλευτής επαρχίας Αμμοχώστου του ΑΚΕΛ, Χρηστάκης Τζιοβάνης αναφορικά με το θέμα της υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Όπως αναφέρει σε επιστολή του ο κ. Τζιοβάνης, το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου βρίσκεται στον αναπνευστήρα χωρίς οι αρμόδιοι να ανησυχούν, επαναφέροντας το πολυσυζητημένο θέμα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου, θέμα για το οποίο πραγματοποιήθηκε και επιτόπια συνάντηση από τον Υπουργό Υγείας, κ. Γιώργο Παμπορίδη την περασμένη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου.

Ο κ. Τζιοβάνης προειδοποιεί ότι η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, ενώ τονίζει ότι το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του νοσοκομείου καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθεις για την διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του ιδρύματος.

Σημειώνει, επίσης, ότι η αδιαφορία των ιθυνόντων έχει καταστήσει την επαρχία Αμμοχώστου μίζερη και φτωχοποιημένη. Μία επαρχία, που όπως αναφέρει, είναι ταυτισμένη με την εποχικότητα και την έλλειψη υποδομών.

Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ είχε εγγράψει το θέμα της υποστελέχωσης του Γ.Ν. Αμμοχώστου από το 2015, στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, με την ανάλογη διαβεβαίωση από τα αρμόδια Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, που όμως 2 χρόνια μετά παρέμειναν ανυλοποίητες.

Επισημαίνει, τέλος, ότι το ΓεΣΥ είναι το μόνο μνημονιακό μέτρο που η Κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ “κατάφερε” να μην υλοποιήσει, επιρρίπτοντας σοβαρές ευθύνες στην Κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας, για ένα φλέγον θέμα που όπως αναφέρει, καίει τις ζωές των πολιτών χωρίς οι ιθύνοντες να προβληματίζονται.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Χρηστάκη Τζιοβάνη:

“Για πολλοστή φορά ως ΑΚΕΛ επαναφέρουμε το πολύκροτο θέμα υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου. Επανειλημμένα κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου.


Δυστυχώς αυτή τη φορά όχι στο παρά πέντε αλλά στο και πέντε, αφού, όπως ενημερωνόμαστε από το προσωπικό του νοσοκομείου, η κατάσταση είναι ανεξέλικτη. Η υποστελέχωση του νοσοκομείου είναι ένα μείζον θέμα για το οποίο εδώ και χρόνια μαχόμαστε άοκνα αλλά, δυστυχώς, οι κραυγές μας απευθύνονται σε ώτα μη ακουόντων.


Σε μια επαρχία που δεινοπαθεί, σε μια επαρχία που είναι ταυτισμένη με την εποχικότητα, η έλλειψη υποδομών αλλά και η έλλειψη οράματος από τους ιθύνοντες έχει καταστήσει την επαρχία μίζερη και φτωχοποιημένη.


Θα ανέμενε κανείς, ακούγοντας τις δεσμεύσεις και τα ευχολόγια των κυβερνώντων εδώ και 4 χρόνια, πως θα δημιουργούσαν κράτος πρόνοιας και θα πρόσφεραν τα μέγιστα στον τομέα της Υγείας και όχι μόνο.


Αντί αυτού, διαπιστώνουμε καθημερινά ότι σε μια ψεύτικη ανάπτυξη, στο φαύλο κύκλο του συστήματος, αυτή η κυβέρνηση με τις πολιτικές της αυξάνει τις αντιθέσεις των οικονομικών και κοινωνικών στρωμάτων.


Και ενώ ο κόσμος έχει άμεσα την ανάγκη κρατικής στήριξης, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες μιας κακοδιαχείρισης από τους αρμοδίους, γινόμαστε μάρτυρες του απρόσωπου κράτους.


Η ανθρώπινη ζωή έχει μπει σε δεύτερη μοίρα, όσο θλιβερό και αν ακούγεται. Οι ζωές των Αμμοχωστιανών είναι εγκλωβισμένες στην ανεπάρκεια και στην αδιαφορία του κράτους.


Αναγνωρίζουμε τις υπεράνθρωπες και άοκνες προσπάθειες του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού του νοσοκομείου, εντούτοις δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι η υποστελέχωση και οι συνεπακόλουθες υπερωρίες αλλά και η πίεση του επαγγέλματος αυξάνει τις πιθανότητες λαθών, που πιθανόν να στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές. Το κυριότερο αγαθό που είναι η υγεία, είναι πλέον είδος πολυτελείας.


Το 2015 ως κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ είχαμε εγγράψει στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας το θέμα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Αμμοχώστου. Τότε τα αρμόδια Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών μάς διαβεβαίωναν, «δεσμεύτηκαν» δηλαδή, για άμεση στελέχωση, προώθηση και επίλυση των όποιων προβλημάτων.


Σήμερα έχουμε φτάσει να στεκόμαστε σε μια κινούμενη άμμο, να βουλιάζουμε χωρίς να υπάρχει σανίδα σωτηρίας.


Το Γ.Ν. Αμμοχώστου βρίσκεται στον αναπνευστήρα, χωρίς οι αρμόδιοι να ανησυχούν. Είναι ένα φλέγον θέμα, που καίει τις ζωές των πολιτών χωρίς οι ιθύνοντες να προβληματίζονται στο ελάχιστο.


Εχουν πλέον ξεπεραστεί οι γραμμές ασφαλείας. Αμεσα, πρέπει να γίνει ξεκάθαρα αντιληπτό στους αρμόδιους ότι η υποστελέχωση στερεί το βασικό δικαίωμα των πολιτών στη δημόσια υγεία. Υστερεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, κύριε Υπουργέ.


Το ΓεΣΥ είναι το μόνο μνημονιακό μέτρο που η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ «κατάφερε» να μην υλοποιήσει. Οι τεράστιες ευθύνες της για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν μπορούν να ξεπεραστούν με τις φωνασκίες και τις εκρήξεις θυμού του Υπουργού Υγείας.


Πρέπει επιτέλους σε αυτή τη χώρα για μια φορά οι κυβερνώντες να φερθούν με σοβαρότητα και σεβασμό προς τους πολίτες. Επιβάλλεται στον τομέα της Υγείας να είμαστε προμηθείς και όχι επιμηθείς.


Θα είμαστε σε επιφυλακή, γιατί οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι παιχνίδι.


Χριστάκης Τζιοβάνης
Βουλευτής ΑΚΕΛ Αμμοχώστου”