Ανησυχία από το φαινόμενο συμπλοκών στην Τεχνική Αυγόρου – Καταδικάζουν το συμβάν οι καθηγητές

CEB1 10 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 1170 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Tα επεισόδια που διαδραματίστηκαν από μαθητές της Σχολής, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 συζήτησε ο Καθηγητικός Σύλλογος της Περιφερειακής Τεχνικής και Γεωργικής Σχολής Αυγόρου, σε έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη.

Επιπλέον, εκφράζει τη συμπάθεια και συμπαράστασή του στο μαθητή που τραυματίστηκε, καθώς και στην οικογένειά του.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, καταδικάζει ανεπιφύλακτα τα επεισόδια και σημειώνει ότι θεωρεί άδικη την οποιαδήποτε προσπάθεια παραποίησης της αλήθειας και των γεγονότων όπως αυτά διαδραματίστηκαν.

Ταυτόχρονα δηλώνει τη σταθερή πρόθεσή του να αντιμετωπίσει με κάθε σύγχρονο παιδαγωγικό μέσο τη χρήση βίας, λεκτικής και σωματικής, από οποιονδήποτε και αν προέρχεται και δηλώνει αποφασισμένος να λάβει όλα τα προβλεπόμενα παιδαγωγικά μέτρα όχι μόνο για να αποδοθούν ευθύνες στους ενόχους των επεισοδίων αλλά και για να αποτραπούν παρόμοιες συμπεριφορές στο μέλλον.

Τέλος, εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή του για την αποτελεσματική διαχείριση του όλου περιστατικού από το Διευθυντή της Σχολής και την Πρόεδρο και μέλη του Συνδέσμου Γονέων.

Το περιστατικό της 21ης Οκτωβρίου 2016

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το πρωί της Παρασκευής, 21 Οκτωβρίου η Τεχνική Σχολή Αυγόρου, όταν μαθητές από δύο κοινότητες της περιοχής, πιάστηκαν στα χέρια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στα επεισόδια φέρονται να εμπλέκονται μαθητές από το Λιοπέτρι και την Ξυλοφάγου με αφορμή ένα μικροεπεισόδιο που έγινε χθες μεταξύ δύο μαθητών για προσωπικούς λόγους.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της Σχολής, Ανδρέας Σοφοκλέους, υπήρξε συμπλοκή μεταξύ δύο μαθητών χθες και μετά από αυτό κυκλοφόρησαν πληροφορίες, οι οποίες έφτασαν και στη διεύθυνση του σχολείου, ότι σήμερα το πρωί ήταν πιθανόν να σημειωθεί νέο, πιο σοβαρό επεισόδιο κατά την ώρα άφιξης των μαθητών στο σχολείο. Έτσι από νωρίς το πρωί σήμερα, ομάδα καθηγητών του σχολείου έφτασε στο χώρο προσέλευσης των μαθητών ούτως ώστε να προλάβει τυχόν επεισόδιο και να αποτρέψει συμπλοκές μεταξύ των μαθητών.

Στο σημείο εντοπίστηκε μία ομάδα μαθητών από το Λιοπέτρι να αναμένει μαθητές από την Ξυλοφάγου και παρά την προσπάθεια των καθηγητών, ξέσπασαν επεισόδια και υπήρξε συμπλοκή μεταξύ περίπου 30 μαθητών. Κατά το επιεσόδιο τραυματίστηκαν περίπου τέσσερις μαθητές.

Σύμφωνα με τον κ. Σοφοκλέους, με βάση τους κανονισμούς, η Αστυνομία – της οποίας ήταν άμεση η παρέμβασή της – επεμβαίνει εφόσον κληθεί από τη Διεύθυνση του σχολείου κάτι που έγινε τόσο χθες, όσο και σήμερα.

Έπειτα από μερικές ώρες αναστάτωσης, η Τεχνική Σχολή λειτούργησε κανονικά και ομαλά με μέλη της Αστυνομικής Δύναμης όμως να βρίσκονται στο χώρο ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής έξοδος των μαθητών όταν χτυπήσει το κουδούνι για να σχολάσουν.

Συχνό φαινόμενο οι συμπλοκές στο σχολείο

Φαίνεται ότι οι συμπλοκές στο σχολείο μεταξύ μαθητών αποτελούν συχνό φαινόμενο. Προηγήθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 ο ξυλοδαρμός δύο μαθητών από τη Σωτήρα από μαθητές άλλων χωριών και εξωσχολικούς, με τους δύο μαθητές να μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου με τραύματα στο κεφάλι.

Το συμβάν της 26ης Φεβρουαρίου 2016

Όπως δείχνουν τα πράγματα, η ιστορία επαναλήφθη 9 μήνες μετά, με τη Διεύθυνση του σχολείου να αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση μεταξύ μαθητών και οι ευθύνες να επιρρίπτονται εκατέρωθεν σε Διεύθυνση και Αστυνομία. Πάντως, όταν δημοσιεύτηκε το προηγούμενο ρεπορτάζ, τον περασμένο Φεβρουάριο, η ιστοσελίδα μας έγινε στόχος λογοκρισίας για την παρουσίαση της αντικειμενικής αλήθειας του ξυλοδαρμού των μαθητών.

Αναμφισβήτητα, η επιμέλεια των μαθητών εντός σχολικού χώρου και κατά τη διάρκεια της σχολικής ώρας είναι αποκλειστική ευθύνη της Διεύθυνσης και των Καθηγητών οι οποίοι φέρουν αποκλειστική ευθύνη αλλά και χρέος τόσο ως εκπαιδευτικοί φορείς, όσο και ως φορείς παιδείας να διαμορφώσουν την ορθή προσωπικότητα των μαθητών. Ευχή όλων είναι να τερματιστούν τέτοιου είδους δυσάρεστα φαινόμενα για να μην θρηνήσουμε εν τέλει θύματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ / SotiraNews