Σήμερα αναμένεται κίνηση με το «Μπαρμπαρός»

a 139 Ειδήσεις
a 1628 Ειδήσεις

Συνέχιση του κλίματος έντασης στην περιοχή επιλέγει η τουρκική πλευρά σε απάντηση της άρνησης της κυπριακής Κυβέρνησης να υποκύψει στους εκβιασμούς της Άγκυρας. Ενδεικτικό των τουρκικών προθέσεων αποτελεί η δεύτερη εντός δέκα ημερών επίσκεψη της ηγεσίας του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στα πλοία που βρίσκονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο διοικητής Ναυτικού ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου και ο διοικητής του στόλου αντιναύαρχος Βεϊσέλ Κιοσελέ επισκέφθηκαν πολεμικό πλοίο που παρακολουθεί τις εργασίες της ΕΝΙ, όπου έτυχαν ενημέρωσης.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το πολεμικό πλοίο που συνοδεύει το ερευνητικό «Μπαρμπαρός».

Σήμερα αναμένεται η επόμενη κίνηση των Τούρκων και σ’ ό,τι αφορά στο «Μπαρμπαρός», το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου. Οι Τούρκοι βρίσκονταν σε αναμονή των επόμενων κινήσεων από πλευράς Λευκωσίας και κατά πόσον η κυπριακή Κυβέρνηση θα υποχωρούσε έναντι των εκβιασμών τους.

Η ΕΝΙ προχωρά με νέα ερευνητική γεώτρηση στο τεμάχιο «Αμαθούσα», κάτι που δείχνει πως δεν τίθεται θέμα να μπουν στο ψυγείο οι έρευνες για φυσικό αέριο όπως είχε απαιτήσει η τουρκική πλευρά.

Το Συμβούλιο Αρχηγών συνέρχεται σήμερα προκειμένου να αξιολογήσει την όλη κατάσταση όπως διαμορφώνεται σε σχέση με το ενδεχόμενο επανέναρξης των συνομιλιών στο Κυπριακό. Παράλληλα, αναμένεται να συζητηθεί και ο ρόλος του κ. Άιντα, καθώς υπάρχει αρκετή δυσφορία γύρω από τις παρεμβάσεις του και τη διασύνδεση του θέματος της ενέργειας με τις συνομιλίες.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ