Την σκόρπισε στους… τέσσερις ανέμους (βίντεο)

milanac

Οι εφτά ευρωπαϊκές κούπες είναι πολλές και σε ματς όπως το σημερινό κόντρα στην Άρσεναλ, η Μίλαν αποδεικνύει ότι μόνο τυχαία δεν της έχει κατακτήσει! Οι «ροσονέρι» συνέτριψαν 4-0 τους «κανονιέρηδες» στο Μιλάνο, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και ουσιαστικά «κλείδωσαν» από σήμερα την πρόκρισή της στα προημιτελικά… 

Πράγματα και θαύματα από Μπόατενγκ, Ρομπίνιο και Ιμπραΐμοβιτς που εκμεταλλεύτηκαν την… παιδική αμυντική συμπεριφορά των Λονδρέζων οι οποίοι έμοιαζαν από ένα σημείο και μετά… χαμένοι μέσα στο γήπεδο.

Αγνώριστη η ομάδα του Βενγκέρ, αργή στις αντιδράσεις τις και προβληματική στις επιλογές της έχασε από το πρώτο λεπτό την μάχη του κέντρου χάρη στον ρόμβο του Αλέγκρι. Απείλησε ελάχιστες φορές και σε όλες είδε τον Αμπιάτι να λέει «όχι». Πλέον, αναζητά ένα θαύμα στην ρεβάνς στο “Έμιρεϊτς” γνωρίζοντας ότι ποτέ καμία ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν έχει ανατρέψει σε βάρος της 4-0 σε διπλά παιχνίδια.

Το ματς

H απόφαση του Βενγκέρ να αφήσει εκτός αγώνα τον Τσάμπερλεϊν και να ρίξει στην 11άδα τον Ροσίτσκι, δεν του βγήκε. Έκανε την Άρσεναλ πολύ αργή και αυτό εκμεταλλεύτηκε η Μίλαν από την αρχή. Ο ρόμβος του Αλέγκρι στην μεσαία γραμμή δεν μπορούσε να διασπαστεί από την Άρσεναλ με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κλέβουν μπάλες και να βγαίνουν συνεχώς στην επίθεση. Οι «ροσονέρι» διέλυαν την άμυνα των «κανονιέρηδων» κάθε φορά που έβγαιναν στην αντεπίθεση, οι Μπόατενγκ, Ρομπίνιο και Ιμπραΐμοβιτς κατάλαβαν ότι ο ρυθμός τους υποχρέωνε τα μετόπισθεν των Λονδρέζων σε… κατάρρευση και το εκμεταλλεύτηκαν!

Η αναγκαστική αλλαγή του Ζέεντορφ και η είσοδος του Εμάνουελσον στο 11ο λεπτό, δεν άλλαξε τα πλάνα και την εικόνα της Μίλαν που είχε σε εκπληκτική κατάσταση τον Μπόατενγκ. Αρχικά, ο Γκανέζος μέσος της Μίλαν με εκπληκτικό βολέ από πλάγια θέση «εκτέλεσε» τον Σέζνι στο 18ο λεπτό για το 1-0, ενώ ο Βραζιλιάνος επιθετικός έδωσε στους Ιταλούς αέρα δύο τερμάτων στο 35’, από ασίστ του Ιμπραΐμοβιτς! Η Άρσεναλ, δεν κατάφερε να απειλήσει την αντίπαλη εστία στα πρώτα 45 λεπτά, χωρίς να πραγματοποιήσει ούτε ένα σουτ, για να πάρει τη μορφή συνονθυλεύματος στον αγωνιστικό χώρο του «Σαν Σίρο».

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Βενγκέρ έριξε στο ματς τον Ανρί και έβγαλε τον Γουόλκοτ προκειμένου να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Τα πράγματα όμως δεν ήρθαν όπως τα ήθελε. Στο 49ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ρομπίνιο κινήθηκε έξω από την περιοχή, είδε τον Βερμάελεν να γλιστράει και να πέφτει και με σουτ με το δεξί συρτά, νίκησε τον Σέζνι για να κάνει το 3-0.

Στο 65ο λεπτό, η Άρσεναλ λειτούργησε καλά επιθετικά και έβγαλε εντυπωσιακή φάση με τον Ανρί να στρώνει υπέροχα στον Φαν Πέρσι. Ο Ολλανδός σούταρε στην κίνηση αλλά ο Αμπιάτι έκανε πολύ καλή επέμβαση.
Η νίκη πήρε διαστάσεις θριάμβου στο 79ο λεπτό. Ο Ιμπραΐμοβιτς ανατράπηκε από τον Τζουρού, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Σουηδός νίκησε τον Σέζνι από την άσπρη βούλα για το 4-0.

Ο Τσάμπερλεϊν που είχε περάσει στο ματς δεν κατάφερε να κάνει κάτι ή να δώσει αυτό που η Άρσεναλ έψαχνε με το παράλληλο ποδόσφαιρο στο οποίο είχε επιδοθεί. Στο 84΄ο Φαν Πέρσι είδε ξανά τον Αμπιάτι να του λέει «όχι» και κάπου εκεί, το ματς τελείωσε. Στην τελευταία φάση μάλιστα, ο Πάτο που επανεμφανίστηκε μετά από ένα μήνα, λίγο έλειψε να κάνει το 5-0 αλλά ο Σέζνι ήταν σε ετοιμότητα.

Οι συνθέσεις

Μίλαν: Αμπιάτι, Μεξές, Αμπατέ, Τιάγκο Σίλβα, Αντονίνι, Φαν Μπόμελ, Ζέεντορφ (11΄Εμάνουελσον), Νοτσερίνο, Μπόατενγκ (69΄Αμπροσίνι), Ιμπραΐμοβιτς, Ρομπίνιο (84΄Πάτο)

Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Βερμάελεν, Κοσιελνί (44΄Τζουρού), Γκιμπς (66΄Τσάμπερλεϊν), Ροσίτσκι, Αρτέτα, Ράμσεϊ, Σονγκ, Ρόμπιν Φαν Πέρσι, Γουόλκοτ (46΄Ανρί)


AC Milan 4-0 Arsenal [www.online-soccer.ru] από all-goals

Πηγή: Sport-fm.gr