Με δάκρυα αποχαιρέτησε τον ΔΗΣΥ ο Αναστασιάδης

a 133 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 4404 Ειδήσεις, Νέα ΑμμοχώστουΣυγκινημένος και με δάκρυα στα μάτια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποχαιρέτησε σήμερα το κόμμα του, τον Δημοκρατικό Συναγερμό και ανακηρύχθηκε σε επίτιμο πρόεδρο του κόμματος υπό τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Μιλώντας στο 15ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΣΥ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποσχέθηκε ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί, είπε, έχει το ίδιο πείσμα και την αποφασιστικότητα που έχει όλος ο λαός μας.

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι η Κύπρος θα τα καταφέρει να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται και αφού επεσήμανε ότι ο τόπος περνά την πιο δύσκολη περίοδο μετά την εισβολή του ’74, ο πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις σε ενότητα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η πρόταση για την Αμμόχωστο είναι παλιά με κάποιες διαφοροποιήσεις και κάποια μέτρα, τα οποία θα μπορούσαν να ληφθούν πριν από ένα νέο κύκλο συνομιλιών, ώστε να δώσει η Τουρκία κάποια δείγματα καλής θέλησης για λύση του κυπριακού.

Αποχαιρετώντας τους συνέδρους ανέφερε: “Σας αποχαιρετώ αλλά δεν σας αποχωρίζομαι ούτε θα σας εγκαταλείψω.”

Απαντώντας σε ερωτήσεις στο περιθώριο του Συνεδρίου του ΔΗΣΥ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν αναμένεται να υπάρξουν άλλοι όροι στο Μνημόνιο.

Κληθείς να σχολιάσει την αποχώρησή του από την προεδρία του ΔΗΣΥ, είπε ότι ήταν συνειδητή απόφαση διότι θέλει να λειτουργήσει ως πρόεδρος όλων των Κυπρίων.

Τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να αντιμετωπίζονται πλέον οι πολίτες ως ίσοι και όχι με βάση τις κομματικές ταυτότητες.

Μιλώντας ενώπιον του Συνεδρίου ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ Νεοφύτου χαρακτήρισε μονόδρομο την επιλογή της δανειακής σύμβασης και του επώδυνου προγράμματος προσαρμογής. Όπως ανέφερε: «η δύσκολη αυτή επιλογή συνιστά μονόδρομο, για να αποτραπεί η άτακτη χρεοκοπία και να δημιουργηθεί με πολλές θυσίες η συγκρατημένη προοπτική που θα μας βγάλει από τη θαλασσοταραχή και θα μας οδηγήσει σε στέρεο έδαφος».

Το 15ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΣΥ ανέδειξε τα 20 νέα μέλη του Πολιτικού Γραφείου.