Χωρίς φρένα για τον τίτλο ο Ολυμπιακός

a 47
a 6535
Θριαμβευτική νίκη με 84-72 στο ΣΕΦ

Δεν πτοήθηκε από την προηγούμενη ήττα που δέχτηκε ο Ολυμπιακός και σήμερα φάνηκε να κάνει επίδειξη δυνάμεων απέναντι στον Παναθηναϊκό, κάνοντας με αυτό τον τρόπο το 2-1 στις νίκες… 

Το μήνυμα έχει σταλεί. Μετά την πρώτη νίκη στο ΣΕΦ, ήρθε η λυσσαλέα “μάχη” του ΟΑΚΑ, που βρήκε τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει τη σειρά των τελικών, με την ψυχή στο στόμα.

Στη συνέχεια, ένα μπορούσε να ακολουθήσει για τους «ερυθρόλευκους». Ο θρίαμβος.

Ο Ολυμπιακός κόντρα στην παράδοση, είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά και τον θρίαμβο στο ΣΕΦ, επί των “πρασίνων”, με 84-72

Για τους παίκτες του Ίβκοβιτς, τίποτα δεν είναι αδύνατο. Κι αν η εμπερία λείπει, υπάρχει το ταλέντο και η ομαδικότητα που τους βοηθά να αποδίδουν καλά σε άμυνα και επίθεση, και να πετυχαίνουν αποτελέσματα θριάμβου, όπως το αποψινό.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη (22) των «πράσινων», έχτισαν διαφορά από νωρίς, την οποία φρόντισαν να μη χάσουν και έφτασαν στη νίκη πηγαίνοντας με… αέρα την Τετάρτη (30/5) στο ΟΑΚΑ.

Kόκκινο, «καυτό» ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλά το ματς και έχοντας έναν εξαιρετικό Κέσελ έφτασε σε ένα γρήγορο 7-0, το οποίο έγινε 12-3 (τους 10 από τους 12 πόντους είχε πετύχει ο Κέσελ).

Οι γηπεδούχοι όντας εύστοχοι και από τη γραμμή του τρίποντου (3/5) έκαναν το 20-8 στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου, ενώ η διαφορά ανέβηκε στο +11 (24-11).

Η ανωτερότητα της ομάδας του Ίβκοβιτς αποτυπώθηκε στο σκορ του πρώτου δεκαλέπτου το οποίο ήταν 29-18.

Στο δεύτερο 10λεπτο, Χάινς, Πρίντεζης και Λο έδωσαν ακόμη περισσότερη ενέργεια στην ομάδα, η οποία πίεζε σε άμυνα, ενώ οι σωστές επιθετικές επιλογές έκαναν το σκορ 24-20.

Ο Παναθηναϊκός, έχοντας μόνο το Διαμαντίδη εντός πνεύματος του παιχνιδιού δεν μπορούσε να βρει λύσεις κόντρα στην αντίπαλη άμυνα, ενώ η διαφορά έφτασε στους +17 (41-24)

Στο αμυντικό κομμάτι ο Αμερικανός γκαρντ ανέλαβε το μαρκάρισμα του Διαμαντίδη, αφήνοντας ουσιαστικά το σουτ στον Καλάθη. Ο Παναθηναϊκός με πολλές αλλαγές σε πρόσωπα, αναζητούσε λύσεις αλλά ήταν δύσκολο να αντιδράσει, με τόσο μεγάλο πρόβλημα στην άμυνά του και τόσες πολλές κατοχές περισσότερες από τον αντίπαλο που προέρχονταν από τα επιθετικά ριμπάουντ.

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τον Ολυμπιακό απόλυτο κυρίαρχο, αφού Διαμαντίδης και Γιασικεβίτσιους έδειχναν κι εκείνοι σημάδια κόπωσης. Έτσι το σκορ έκλεισε στο 53-35.

Πράσινη επίθεση (για λίγο)

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός χωρίς να δημιουργήσει… θόρυβο μάζεψε το σκορ στο 55-43, ενώ ο Ντόρσεϊ ήταν εκείνος που κυριαρχούσε κάτω από την αντίπαλη ρακέτα, με 8 προσωπικά ριμπάουντ (17 ομαδικά΄).

Στη συνέχεια, Μπατίστ, Διαμαντίδης και Γιασικεβίτσιους ήταν οι τρεις παίκτες που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο στην αλλαγή της εικόνας της ομάδας τους (55-47).

Τα τρία όμως συνεχόμενο τρίποντα του Ολυμπιακού από Πρίντεζη, Λο και Παπανικολάου μέσα σε 1.30΄, άλλαξαν ξανά τα πράγματα, με τη διαφορά να πηγαίνει στο +18 (69-51) στο τέλος του δεκάλεπτο.

«Ερυθρόλευκο» φινάλε

Στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού, οι «ερυθρόλευκοι», είδαν γρήγορα τη διαφορά να πηγαίνει στο +22 (73-51) με τα καλάθια των Λο και Πρίντεζη, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έφτανε στα 18 λάθη.

Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα όσο η διαφορά έμενε στους 20 πόντους.

Οι παίκτες του Ίβκοβιτς στο τελευταίο τρίλεπτο χαλάρωσαν, οι «πράσινοι» έψαξαν την μείωση του σκορ, με το Λόγκαν να κάνει το 81-66, 2΄πριν το τέλος.
Το τέλος όμως βρήκε θριαμβευτή τον Ολυμπιακό που έκανε το 2-1στη σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 53-35, 69-51, 84-72.

Ολυμπιακός ( Ίβκοβιτς): Χάινς 6, Λο 9(1), Άντιτς 7(1), Σπανούλης 15(1), Ντόρσεϊ 2, Κέσελ 10(1), Γκετσεβίτσιους 6(1), Πρίντεζης 16(2), Παπανικολάου 6(2), Μάντζαρης 5(1), Σλούκας 2.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 3, Περπέρογλου 9(1), Μπατίστ 12, Λόγκαν 9(1), Σάτο, Τσαρτσαρής 7(1), Διαμαντίδης 12(2), Βουγιούκας 3, Καλάθης 2, Σμιθ, Καϊμακόγλου 9(1), Γιασικεβίτσιους 6.

Πηγή: SotiraNews.com/woop.gr