Πόσο κιτς είναι τα Κοκκινοχώρια;

a 40 Έχει κι εν κι έχει..., Νέα Αμμοχώστου, Όσα μου έμαθε ο Φρόιντ
a 4159 Έχει κι εν κι έχει..., Νέα Αμμοχώστου, Όσα μου έμαθε ο ΦρόιντΤης Ζαφείρως Αναστασίου:

Ένα προσκλητήριο (το προσκλητήριο μου έπεσε απ’τα χέρια) υπήρξε η αφορμή για να ξεσπάσουν πρόσφατα, μετά και τον κοσμικό γάμο της χρονιάς, αντιδράσεις από την επαρχία Αμμοχώστου. Μετά από όλα αυτά τα γεγονότα, εμείς εδώ στο sotiranews αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια λίστα με τους λόγους που εξηγούν γιατί τα Κοκκινοχώρια είναι “κιτς”.

Καταρχάς, τα Κοκκινοχώρια δε γνωρίζουν από ποδόσφαιρο και γενικότερα από αθλητισμό. Είναι εντελώς τυχαία που ο Δημήτρης Χριστοφή ανακυρύχθηκε ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος και αγωνίζεται πλέον στη ΣΙόν της Ελβετίας. Επίσης, τυχαίο που ο Μιχάλης Κωνσταντίνου έκανε την καριέρα που έκανε. Τυχαία είναι και η Ελένη Αρτυματά, ο Λευτέρης Ελευθερίου, ο Χρίστος Μάστρου…

Δεύτερον, τα Κοκκινοχώρια δε γνωρίζουν από τηλεόραση. Είναι τυχαίο που ο Αντρέας Γεωργίου πρωταγωνιστεί στα Άσπρα Μπαλόνια και σκηνοθετεί το “Βαλς με 12 Θεούς”. Επίσης, τυχαίοι που έπαιξαν στην ίδια σειρά είναι ο αδερφός του Αντρέα Γεωργίου, που εμφανίζεται στη σειρά ως Φίλιππος και ο Γιώργος Τζωρτζής. Τυχαία είναι επίσης η επιλογή της Άννας Ελευθερίου στο πλευρό του είσαι καθηγητής-Αντρέα Αζά στην εκπομπή La Bomba sportshow αλλά και της Βασιλικής Χατζηαδάμου στο Παίζουμε Κυπριακά.

Τρίτον, τα Κοκκινοχώρια δε γνωρίζουν από τραγούδι. Είναι τυχαία που η Ελευθερία Ελευθερίου που αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στη Eurovision, τυχαία είναι η Ήβη Αδάμου, η Κυριακού Πελαγία, ο Λάζαρος Κόντοζής, ο Μιχάλης Χατζημιχαήλ, η οικογένεια Κουλουμή και τόσοι άλλοι…

Τέταρτον, τα Κοκκινοχώρια δεν έχουν χιούμορ. Το “Opa Cyprus Style” που δημιουργήθηκε από Παραλιμνίτικα ταλέντα, τυχαία είχε 1 εκατομμύριο τριακόσιες τριάντα έξι χιλιάδες και κάτι ψιλά χτυπήματα στο youtube. Εντελώς τυχαία!

Πέμπτον, τα Κοκκινοχώρια δεν γνωρίζουν που να πάνε θάλασσα. Έχουν τόσες επιλογές που αδυνατούν να επιλέξουν, οι αχάριστοι κιτς Κοκκινοχωριάτες!

Έκτον, τα Κοκκινοχώρια δε γνωρίζουν από φιλοξενία. Τυχαία έρχονται τόσοι τουρίστες στην Αγία Νάπα και στον Πρωταρά. Μην ακούτε τι σας λένε για ωραίες παραλίες, αμμουδιές κτλ… Είναι όλα τυχαία, μην τους αφήσετε να σας παραπλανήσουν.

Έβδομον, δεν έρχεται ποτέ κανένας διάσημος εδώ. Τυχαία η Νικολέττα Καρρά παντρεύτηκε τον πρόεδρο της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, Φώτο Πιττάτζη στους Αγίους Αναργύρους στον Πρωταρά. Λες να είναι και η Νικολέττα κιτς; Oh mon dieu, τραγικό!

Τώρα θα μου πεις τυχαία όλα αυτά; Δε νομίζω! Αλλά άντε για να λέτε κάποιοι “παράγοντες” πως τα Κοκκινοχώρια είναι κιτς πείστηκα!

Επιπλέον, προσοχή σε όσους κατηφορίζουν προς Αγία Νάπα-Πρωταρά-Κάππαρη-Αγία Θέκλα. Άκουσα πως οι Κοκκινοχωριάτες ξεκίνησαν να ανάβουν κάρβουνα ακούγοντας παράλληλα στη διαπασών Κυριακού Πελαγία “Είπα σου χτενίστου λλίον”. Δηλαδή πιο κιτς πεθαίνεις!

Υ.Γ. Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε κάθε Κοκκινοχωριάτη και Κοκκινοχωριάτισσα που του/της άρεσε το προηγούμενο άρθρο μου. Ευχαριστώ για τα likes σας, τα comments σας και τα shares σας αλλά κυρίως για τη στήριξή σας. Συνεχίστε να αγαπάτε και να στηρίζετε τον τόπο μας και να διαβάζετε “sotiranews” εννοείται! Και να θυμάστε πως μπορεί η Αμμόχωστος μας, η πόλη μας να είναι κατεχόμενη, αλλά εμείς τα λίγα χωριά που απομείναμε θα φωνάζουμε όσο χρειαστεί για να μας ακούνε οι άλλοι… Η Αμμόχωστος είναι εδώ και αν τους αρέσει!

Ζαφείρω Αναστασίου