Ξεκίνησε τη λειτουργία της η Τράπεζα Βιογραφικών του Δήμου Σωτήρας

a 10 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 2936 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Ξεκίνησε από σήμερα τη λειτουργία της η Τράπεζα Βιογραφικών του Δήμου Σωτήρας, όπως παρουσιάστηκε πρόσφατα στην ανοικτή συγκέντρωση για παρουσίαση του απολογισμού του 2013 στο Δημαρχείο Σωτήρας από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαπιστώνοντας το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας αλλά και της ελλιπούς ενημέρωσης των νέων ο δήμαρχος Σωτήρας αποκάλυψε στην συγκέντρωση την πρωτοποριακή αυτή υπηρεσία.

Η Τράπεζα Βιογραφικών είναι μία υπηρεσία στην οποία ο κάθε νέος της Σωτήρας θα μπορεί να καταχωρεί διαδικτυακά, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου το βιογραφικό του σημείωμα δωρεάν με στόχο την ενημέρωσή του για έκτακτα προγράμματα που προκηρύσσει η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού ή το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς και η εκμετάλλευση των άνεργων πτυχιούχων του Δήμου σε περιπτώσεις ανάγκης αγοράς υπηρεσιών από τον Δήμο Σωτήρας.

Καταχωρείστε το βιογραφικό σας μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου ή πατώντας ΕΔΩ

Δήμαρχος Σωτήρας: “Στόχος η διαφάνεια και η ανάπτυξη εν καιρώ κρίσης”

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Δήμαρχος Γεώργιος Τάκκας «η παρουσίαση που έγινε στους δημότες στηρίχθηκε σε 9 άξονες, την οικονομία, τον τουρισμό, την οργάνωση του Δήμου, την εξυπηρέτηση του δημότη, το πολιτισμό, τα αναπτυξιακά έργα, τα ευρωπαϊκά προγράμματα, τον αθλητισμό, τη νεολαία, την ασφάλεια, υγεία, καθαριότητα, περιβάλλον και την κοινωνική πολιτική».

Πρόσθεσε ότι «ο Δήμος Σωτήρας παρουσιάζει στους δημότες του λεπτομερώς τα έργα που ολοκληρώθηκαν ή προγραμματίζονται, καθώς και τους οικονομικούς ισολογισμούς με αριθμούς. Είναι σημαντικό που σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς, ο Δήμος Σωτήρας παρουσιάζει με διαφάνεια τα οικονομικά του, ενώ παράλληλα ο κάθε δημότης έχει δικαίωμα να γνωρίζει τα έργα που έχουν γίνει ή προγραμματίζονται να γίνουν και να υποβάλει τις απόψεις και τις εισηγήσεις του προς το δημοτικό συμβούλιο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «κατά την παρουσίαση αναλύθηκαν τα έξοδα και τα έσοδα του Δήμου Σωτήρας για το έτος 2013, όπου παρά τα εντυπωσιακά αναπτυξιακά έργα που υλοποιήθηκαν στην παραλιακή περιοχή, εντούτοις παρουσίασαν πλεόνασμα, ενώ αναλύθηκαν και νέοι τομείς στους οποίους στοχεύεται η αύξηση εσόδων και η μείωση εξόδων».

Για το θέμα του τουρισμού, ο Δήμαρχος είπε πως η παρουσίαση επικεντρώθηκε στην ραγδαία ανάπτυξη που έχει σημειωθεί στην παραλιακή περιοχή Αγίας Θέκλας, «η οποία συγκεντρώνει και το ενδιαφέρον των τουριστικών πρακτόρων. Επίσης επικεντρωθήκαμε στη προβολή του Δήμου στην Κύπρο και το εξωτερικό, στη κατακόρυφη αύξηση των πολιτικών γάμων, στην επιτυχία που σημειώνει η πρώτη χρονιά λειτουργίας του παραλιακού εστιατορίου και στον σχεδιασμό χάρτη με προσκυνηματικές περιηγήσεις για προσέλκυση του θρησκευτικού τουρισμού».

Για τον πολιτισμό, ο κ. Τάκκας χαρακτήρισε «σπουδαία» την υπογραφή συμφωνίας με τον ΘΟΚ και τις πολυάριθμες παραστάσεις που έχουν γίνει ή προγραμματίζονται να γίνουν, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ένταξη του Δήμου Σωτήρας στο καλεντάρι του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2013 και στην πολιτιστική ανάπτυξη που συντελείται τα τελευταία δύο χρόνια στη Σωτήρα.

Ερωτηθείς για τα έργα που προγραμματίζονται να γίνουν στη Σωτήρα, ο Δήμαρχος απάντησε πως «ενημερώσαμε τους δημότες για την πίστα μοτοσικλετιστών που προωθείται, την επέκταση του κοιμητηρίου και την γέφυρα που συνδέει την παραλία Αγίας Θέκλας με το νησάκι κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι δημότες ενημερώθηκαν ακόμα για την τοπιοτέχνηση του εξωκλησιού της Αγίας Θέκλας, το Πολυδύναμο Κέντρο, την ενθάρρυνση από τους δημότες μας της ανακύκλωσης προκειμένου να μειωθεί το κόστος σκυβάλων, την περαιτέρω ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αγίας Θέκλας, το αποχετευτικό έργο και τους δύο δρόμους που ήδη κατασκευάζονται».

Οσον αφορά τα ευρωπαϊκά προγράμματα ο κ. Τάκκας είπε πως ο Δήμος έχει υποβάλει σχετικές αιτήσεις για πέντε προγράμματα, όπως την πιστοποίηση του κολοκασιού ως τοπικό προϊόν με Πιστοποίηση Ονομασίας Προέλευσης, την διδυμοποίηση με τον Δήμο Ζαχάρως, την διαχείριση σκυβάλων, την ανταλλαγή οργανωμένων συνόλων καθώς και την διαχείριση αποβλήτων. Με την υλοποίηση των πέντε αυτών ευρωπαϊκών προγραμμάτων αναμένεται να εισρεύσουν στα ταμεία του Δήμου Σωτήρας περίπου 850 χιλιάδες ευρώ».

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην νέα πρωτοποριακή υπηρεσία που αναμένεται εντός των ημερών να αρχίσει τη λειτουργία της, δηλαδή την Τράπεζα Βιογραφικών. «Διαπιστώνοντας το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και της ελλιπούς ενημέρωσης των νέων ο Δήμος προχώρησε στην δημιουργία της Τράπεζας αυτής στην οποία ο κάθε νέος της Σωτήρας θα μπορεί να καταχωρεί διαδικτυακά και δωρεάν, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, το βιογραφικό του σημείωμα. Στόχος είναι η ενημέρωση των άνεργων νέων μας για έκτακτα προγράμματα που προκηρύσσει η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού ή το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η εκμετάλλευση των άνεργων πτυχιούχων του Δήμου σε περιπτώσεις ανάγκης αγοράς υπηρεσιών από τη Σωτήρα».

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις των δημοτών ο κ. Τάκκας απάντησε πως «το κοινό έδειξε μεγάλη ωριμότητα, έκανε τις δικές του απόψεις και εισηγήσεις και τελικά υπερίσχυσε η άποψη για συλλογική προσπάθεια ανάπτυξης του Δήμου μας. Οι παρευρισκόμενοι παραδέχθηκαν ότι ο Δήμος Σωτήρας παρέμεινε για χρόνια παραγκωνισμένος και ανέφεραν ότι θα πρέπει να γίνει στο έπακρο η εκμετάλλευση του παραλιακού μας μετώπου, λαμβάνοντας υπόψη και την αδιαμφισβήτητη πρόοδο που έχει συντελεστεί με το νέο εστιατόριο-στολίδι της παραλίας και την τοπιοτέχνηση του παραλιακού μετώπου».