Έψαχναν κλοπιμαίο αυτοκίνητο και βρήκαν ναρκωτικά στη Σωτήρα

a 6 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 1775 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Τα χαρτιά κλεμμένου αυτοκινήτου που εντοπίστηκε στην Λεμεσό αναζητούσαν σε κατοικία στην Σωτήρα μέλη της αστυνομίας, τα οποία όμως εντόπισαν ναρκωτικά.

Συνεχίστηκαν και χθες το βράδυ οι συλλήψεις για τα κλοπιμαία αυτοκίνητα που εισάγονται στην Κύπρο από το εξωτερικό.

Ναρκωτικά εντόπισαν μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι 27χρόνου στη Σωτήρα, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για εισαγωγή κλοπιμαίου αυτοκινήτου από χώρα του εξωτερικού.

Κατά την είσοδο τους οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 27χρονο μαζί με τον αδερφό του, 22 χρόνων, και ακόμη δύο πρόσωπα, τα οποία μόλις αντιλήφθησαν τους αστυνομικούς έσπευσαν να διαφύγουν και αναζητούνται.

Κατά τις έρευνες εντοπίστηκαν ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης.

Εξάλλου, μέλη της ΥΚΑΝ που έσπευσαν στη σκηνή, ερεύνησαν αυτοκίνητο ενός από τα πρόσωπα που διέφυγαν, και εντόπισαν ένα σακούλι με μισό κιλό κάνναβη.

Ο 22χρονος οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου το οποίο αποφάσισε την κράτηση του για τέσσερις ημέρες, ενώ ο αδελφός του οδηγήθηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού, που διερευνά την υπόθεση των αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τον Αν. Εκπρόσωπο Τύπου ΑΔΕ Λεμεσού, “Χθες διενεργήθηκαν συντονισμένες έρευνες από μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού με την βοήθεια μελών των βρετανικών βάσεων σε χωριό που βρίσκεται δυτικά της Λεμεσού. Από τις δύο έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα πολυτελείας για τα οποία υπήρχε η πληροφορία ότι πιθανόν να ήταν κλοπιμαία”.

Από εξετάσεις που έγιναν μέσω της Ιντερπόλ διαπιστώθηκε ότι τα δύο αυτοκίνηταν είχαν κλαπεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, το πρώτο τον Ιούνιο του 2013 και το δεύτερο μόλις τις τελευταίες εβδομάδες:

“Για την υπόθεση αυτή εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον τεσσάρων ατόμων ηλικίας 68, 40, 31 και 27 ετών. Ένας από τους τέσσερις, ο 27 χρόνος, παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και δόθηκε κράτηση για τέσσερις ημέρες”, είπε ο κ. Βασιλείου.

Στο πλαίσιο των ερευνών έχουν κατασχεθεί συνολικά 18 αυτοκίνητα πολυτελείας από τα οποία τα οκτώ διαπιστώθηκε ότι ήταν κλοπιμαία.