Παρουσιάστηκε η BMW Gran Lusso Coupe

a2 2
a2 44

Η BMW παρουσίασε επίσημα το πρωτότυπο Gran Lussi V12 Coupe στην ετήσια συγκέντρωση στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Concorso dEleganza Villa dEste.

Το μοναδικό αυτοκίνητο, το οποίο κατασκευάστηκε σε συνεργασία με το διάσημο Οίκο Pininfarina, διακρίνεται από το ιταλικό σχεδιαστικό ταμπεραμέντο, ενώ δανείζεται και αρκετά από τα σχέδια της BMW Z4 Zagato Coupe.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, η σχεδίασή της Gran Lusso Coupe μαγνητίζει πολλά βλέμματα τόσο με την ιταλική φινέτσα, που διαθέτει, όσο και με τα δυναμικά χαρακτηριστικά της BMW, που υιοθετεί.

Επίσης, εμφανισιακά ξεχωρίζει από την «αιχμηρή» μύτη, το μυώδες αμάξωμα, τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα, καθώς και τις τεραστίων διαστάσεων (21 ιντσών) ζάντες, που πατάει το πρωτότυπο μοντέλο.

a 17

Στο εσωτερικό του πολυτελέστατου μοντέλου δεν θα μπορούσε να λείπει η… εξεζητημένη στιλιστική πινελιά, αφού οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να επενδύσουν σε ακριβά δέρματα και πεπαλαιωμένο (48.000 ετών) ξύλο.

Όσον αφορά στο μηχανικό σύνολο του πρωτότυπο μοντέλου, κάτω από το καπό βρίσκεται ένας V12 κινητήρας, με τα τεχνικά χαρακτηριστικά να μην έχουν αποκαλυφθεί ακόμα, ωστόσο εικάζουμε ότι θα είναι ένας 6λιτρος, που αποδίδει 544 ίππους και 750 Nm ροπής, ίδιος με εκείνο της σημερινής 760 Li.

a1 2

Πηγή: autotriti.gr