Πάλεψε αλλά έχασε τους ομίλους του CL ο ΑΠΟΕΛ

a
Έχασε στο 83′ ο ΑΠΟΕΛ την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΑΠΟΕΛ, καταφανώς καλύτερος στην επανάληψη, προηγήθηκε της Αστάνα, αλλά δέχτηκε αναπάντεχη ισοφάριση λίγο πριν το τέλος.

a 1068

Όταν ο Στίλιτς έστελνε την μπάλα στα δίχτυα, με ένα καταπληκτικό φάουλ στο 60΄, όλοι στο γήπεδο, και μη, έβλεπαν την ανατροπή να έρχεται. Ο ΑΠΟΕΛ είχε πάρει στροφές, είχε και το πάνω χέρι. Το 2-0 δεν ήρθε σε δύο φάσεις (απίστευτες επεμβάσεις από τον τερματοφύλακα των Καζάκων) και μία στιγμή αδράνειας στην άμυνα έφερε τα πάνω κάτω. Η Αστάνα ισοφάρισε και απέδρασε με την πρόκριση από το ΓΣΠ, προκαλώντας απογοήτευση. Ο αποκλεισμός, με βάση την απόδοση των δύο ομάδων χθες, είναι άδικος. Ο ΑΠΟΕΛ δέχτηκε ένα κτύπημα γοήτρου από αγωνιστικής άποψης, αφού αποκλείστηκε από μία ομάδα χωρίς ιδιαίτερο εκτόπισμα, απέναντι στην οποία είχε τον πρώτο λόγο. Αλλά κυρίως απώλεσε ένα τεράστιο ποσό, ύψους 10-11 εκατομμυρίων. Άλλο Τσάμπιονς των 17 εκατομμυρίων και άλλο Γιουρόπα των 7.


Apoel 1 – 1 Astana All Goals and Full… από Sport-Today-2014

Το 90λεπτο
Ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός στο γήπεδο, ο ΑΠΟΕΛ είχε την ώθηση για να κυριαρχήσει. Ο Πασιένσια έπαιξε με καθαρό δεκάρι τον Στίλιτς, πλαισίωσε τον Κροάτη με τους Μακρίδη, Μοράις, κι έριξε από την αρχή τον Βάντερ. Είχαν διάθεση οι «γαλαζοκίτρινοι». Επιτέθηκαν, πρέσαραν και κέρδισαν μπάλες, είχαν κατοχή, αλλά κάτι έλειπε. Δεν ήταν και εύκολο, με την Αστάνα να έχει 11 παίκτες πίσω από την μπάλα. Οι του ΑΠΟΕΛ πάτησαν αρκετές φορές περιοχή, αλλά μόλις σε μία δημιούργησαν κλασική ευκαιρία. Και τι ευκαιρία, με τον Λεάλ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Αλλά την ίδια ώρα, η ομάδα του Πασιένσια, έπρεπε να κοιτάζει και τα μετόπισθεν, ξέροντας πως ένα γκολ, μπορούσε να είναι καταδικαστικό. Η Αστάνα έδειξε σε 2-3 φάσεις πόσο επικίνδυνη είναι στην κόντρα και έτσι ο ΑΠΟΕΛ όφειλε, όσο του επέτρεπε ο χρόνος, να κρατά μία λογική ισορροπία στο παιχνίδι του. Όμως τα πρώτα 45΄ είχαν ήδη περάσει και κάτι έπρεπε ν΄αλλάξει.

Σαφώς καλύτερος
Λογικά ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο απαιτητικός στην επανάληψη. Η πίεση ήταν πιο έντονη από τα πρώτα λεπτά, η πρώτη φάση ήρθε νωρίς, με τον Ντε Βινσέντι στο 50′, οπότε πράγματι κάτι άρχισε ν’ αλλάζει. Μάλιστα ο Πασιένσια έβαλε μέσα τον Χαραλαμπίδη αντί του Μακρίδη, έπαιξε με δύο επιθετικά χαφ-μπαλαδόρους (Στίλιτς-Ντε Βινσέντι) για να κάνει πιο αποτελεσματική την ομάδα του στο έδαφος.

Δεν χρειάστηκε να γίνει όμως συνδυασμός. Στο 60΄ ήρθε το γκολ. Ο Στίλιτς ήρθε στην Κύπρο για να οργανώνει, αλλά και ως σπεσιαλίστας στα φάουλ. Ο Βόσνιος το έπραξε μ’ ένα θαυμάσιο φάουλ και έκανε το 1-0.

Γκολ που δημιούργησε νέα δεδομένα. Ο ΑΠΟΕΛ είχε άλλη ψυχολογία, το σχήμα με «Μπίδη» λειτουργούσε καλύτερα, η μπάλα κυκλοφορούσε πολύ καλύτερα και κυρίως γρήγορα. Το 2-0 δεν ήρθε, λόγω Έριτς, που έκανε δύο απανωτές απίστευτες επεμβάσεις. Πάντως πρέπει να σημειώσουμε ότι και η Αστάνα έστελνε και κάποια απειλειτικά μηνύματα. Η αναγκαστική αλλαγή του Καρλάο είχε όμως τις συνέπειές της. Πρώτα άλλαξε τα πλάνα, αφού ο Πασιένσια ήθελε να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα. Όμως, κυρίως, η απουσία του Βραζιλιάνου, έφερε ανισορροπία στην άμυνα και στην επόμενη φάση ήρθε το γκολ για την Αστάνα. Έμεναν λίγα λεπτά και πλέον τα πάντα είχαν κριθεί. Η Αστάνα πήγε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΑΠΟΕΛ στο Γιουρόπα.

Το φιλμ του αγώνα
8΄ φάουλ του Ντε Βινσέντι, αποκρούει ο Έριτς.
15΄ Σουτ του Φίξι από καλή θέση, απέκρουσε ο Βάτερμαν.
23΄ Κεφαλιά του Καρλάο μετά από κόρνερ, στην αγκαλιά του Έριτς
34΄Ο Βάτερμαν κρατάει το μηδέν, αποκρούοντας το κοντινό σουτ του Τζολτζίεφ
36΄Ωραία πάσα του Στίλιτς, ο Λεάλ σε καλή θέση από λίγο πλάγια έκανε το σουτ, ο Έριτς απέκρουσε και η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι
43΄ Μακρινό σουτ του Σόμκο, σε κόρνερ ο Βάτερμαν.
50′ Ωραίος συνδυασμός του ΑΠΟΕΛ, ο Σέρτζιο βρίσκει στο δεύτερο δοκάρι τον Ντε Βινσέντι που αστοχεί με κεφαλιά ψαράκι
60′ ΓΚΟΛ. Καταπληκτικό φάουλ του Στίλιτς από τα 25 μέτρα, πάνω απ’ το τείχος και στα δίχτυα.
68΄ Από κοντά ο Ντε Βινσέντι ακουμπά το 2-0, αλλά ο Έριτς αποκρούει σωτήρια.
69΄Ο Καμπανάγκα σουτάρει λίγο έξω από καλή θέση.
73′ Νέα τεράστια επέμβαση από τον Έριτς σε απευθείας φάουλ του Χαραλαμπίδη.
83΄ Επίθεση της Αστάνα, παράλληλη μπαλιά, κακή τοποθέτηση της άμυνας, ο Μαξίμοβιτς σκοράρει.

ΑΠΟΕΛ 1
60΄ Στίλιτς

ΑΣΤΑΝΑ 1
83΄Μαξίμοβιτς

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Σέρτζιο, Αστίθ, Καρλάο (82΄ Αμορίν), Αντωνιάδης (85΄ Πιατκόφσκι), Μοράις, Μακρίδης (55΄ Χαραλαμπίδης), Ντε Βινσέντι, Στίλιτς, Βάντερ, Λεάλ
ΑΣΤΑΝΑ: Έριτς, Άνιτσιτς, Ίλιτς, Ποστίνκοφ, Μαξίμοβιτς, Ζουκόφ (89΄ ΜπεΪσεμπέκοφ), Φόξι, Σόμκο, Κάνιας, Νουσερμπάγεφ (66΄ Καμπανάγκα), Τζολτσίεφ

Πασιένσια: «Πιστέψτε μας, έχουμε πολλά να δώσουμε»
Εμφανώς απογοητευμένος ο Ντομίνγκος Πασιένσια, μίλησε για την αστοχία της ομάδας του, αλλά υποσχέθηκε πως ο ΑΠΟΕΛ έχει πολλά να δώσει. «Μας έλειψε το γκολ, είχαμε φάσεις αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε κι άλλα γκολ. Σε μια αναπάντεχη στιγμή δεχθήκαμε το γκολ και δυσκόλεψαν τα πράγματα. Ξέραμε ότι πρέπει να σκοράρουμε ένα γκολ για να μπούμε ξανά στο παιχνίδι, γι΄ αυτό ανεβήκαμε στο 2ο ημίχρονο. Ήμουν διατεθειμένος να κάνω τις αλλαγές που έπρεπε, όμως δεχθήκαμε το γκολ. Αυτό που έχω να πω στους φιλάθλους είναι να συνεχίσουν να πιστεύουν και να στηρίζουν την ομάδα. Έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας, κάναμε τα πάντα σήμερα. Να συνεχίσουν να μας στηρίζουν και η ομάδα έχει πολλά να τους δώσει».

Απόλυτα χαρούμενος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής της Αστάνα Στάνιμιρ Στοΐλοφ. «Είναι μια μεγάλη νίκη για την ομάδα μας αλλά και όλο το Καζακστάν. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε καλύτερα. Στο ποδόσφαιρο μερικές φορές δεν χρειάζεται να είσαι καλύτερος για να κερδίσεις. Ο ΑΠΟΕΛ βρήκε τις ευκαιρίες και ίσως να εδικαιούτο τη νίκη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα λάβουμε μέρος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ
Η κλήρωση των ομίλων θα γίνει σήμερα στις 7. Τα γκρουπ δυναμικότητας είναι:

ΓΚΡΟΥΠ 1
ΜΠΑΡΣΕΛΟΝΑ
ΤΣΕΛΣΙ
ΜΠΑΓΕΡΝ
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΜΠΕΝΦΙΚΑ
Π.Σ.Ζ
ΖΕΝΙΤ
ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ

ΓΚΡΟΥΠ 2
ΡΕΑΛ
ΑΤΛΕΤΙΚΟ
ΠΟΡΤΟ
ΑΡΣΕΝΑΛ
ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ
ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ
ΜΑΝ. ΣΙΤΙ

3ο ΓΚΡΟΥΠ
ΣΑΧΤΑΡ
ΣΕΒΙΛΗ
ΛΙΟΝ
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΤΣΣΚΑ
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ
ΡΟΜΑ

4ο ΓΚΡΟΥΠ
ΜΠΑΤΕ
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ
ΒΟΛΣΦΜΠΟΥΡΓΚ
ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ
ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.
ΓΚΕΝΤ
ΜΑΛΜΟ
ΑΣΤΑΝΑ