Οι αποψινές αναμετρήσεις του Champions League (βίντεο)

a 433
a 7434
Η “λευκή” ισοπαλία της αναμέτρησης του “Σαν Σίρο” , άφησε ανοικτούς λογαριασμούς ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Μίλαν. Η πρόκριση για τα ημιτελικά θα κριθεί απόψε στο “Καμπ Νου” και το εισιτήριο αναμένεται να κατακτήσει η πιο ικανή, αποτελεσματική και ψύχραιμη ομάδα… 

Αντιθέτως στο Μόναχο, η ρεβάνς ανάμεσα σε Μπάγερν και Μαρσέιγ, μπορεί και να χαρακτηρισθεί αγώνας διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού οι Βαυαροί επιβλήθηκαν με 2-0 στο ”Βελοντρόμ” και δείχνει απίθανο να παρουσιάσουν αυτοκαταστροφικές τάσεις στο ”Αλιάνζ Αρίνα”.

Σκληρό πόκερ στη Βαρκελώνη

Δύο από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου συγκρούονται απόψε στις 21:45 στο ”Καμπ Νου” με στόχο την είσοδο στην τετράδα του Champions League.

Οι ”μπλαουγκράνα” προβάλουν ως φαβορί, αφού αγωνίζονται στην έδρα τους ενώ παράλληλα τα τελευταία χρόνια είναι το αφεντικό σε Ευρώπη και Ισπανία.

Οι Καταλανοί δεν θα έχουν στη διάθεσή τους, τον Νταβίντ Βίγια, τον Ερίκ Αμπιντάλ, τον Ιμπραίμ Αφελάι και τον Αντρέου Φοντάς, ενώ τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Τσάβι Ερνάντεθ, που δεν συμμετείχε στην τελευταία προπόνηση της ομάδας.

Η Μπαρτσελόνα έχει αντιμετωπίσει τη Μίλαν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις 14 φορές και μετρά 5 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Οι ”μπλαουγκράνα” στο ”Καμπ Νου” είναι ιδιαίτερα παραγωγικοί στο Champions League και σκοράρουν σε κάθε αγώνα από τις 28 Απριλίου του 2009, όταν και είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι χωρίς τέρματα με την Τσέλσι.

Στα τελευταία 16 παιχνίδια τους στη διοργάνωση έχουν σκοράρει 47 φορές, με πρωτεργάτη φυσικά τον Λίο Μέσι, που έχει πετύχει 18 γκολ.

Στο στρατόπεδο της Μίλαν η ισοπαλία απέναντι στην Κατάνια, προβλημάτισε τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, που προσπαθεί πλέον να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών του ενόψει του κρίσιμου ραντεβού της Βαρκελώνης.

Ο Λιβορνέζος τεχνικός δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών, Φαν Μπόμελ, Τιάγκο Σίλβα και Μέρκελ, ενώ ο Πάτο συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για πρώτη φορά από τις 25 Φεβρουαρίου.

Η Μίλαν συμμετέχει για 15η φορά στην προημιτελική φάση του θεσμού και μετρά 11 προκρίσεις και μόλις 3 αποκλεισμούς.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ολλανδός, Μπιόρν Κούιπερς.

Πανηγυρικό κλίμα στο Μόναχο

Από το καλό στο καλύτερο βαδίζει το τελευταίο διάστημα η Μπάγερν Μονάχου, αφού αισίως διατηρεί ένα αήττητο επτά αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας μάλιστα με χαρακτηριστική ευχέρεια.

Οι Βαυαροί μετά τη νίκη τους με 2-0 επί της Μαρσέιγ στο ”Βελοντρόμ”, θέλουν να σφραγίσουν το εισιτήριο για την τετράδα μπροστά στο κοινό τους, κατακτώντας ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο Γιουπ Χάινκες δηλώνει αισιόδοξος και δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, πλην των μακροχρόνια απόντων, Μπρένο και Φαν Μπούιτεν.

Οι Μασσαλοί βρίσκονται σε αγωνιστική πτώση και δέχονται το ένα χαστούκι μετά το άλλο, αφού έχουν να γευτούν τη χαρά της νίκης από τις 22 Φεβρουαρίου, όταν και νίκησαν με 1-0 την Ίντερ.

Ο Ντιντιέ Ντεσάν τόνισε πως η ομάδα του θα προσπαθήσει να κάνει την ανατροπή, αλλά στο γαλλικό νότο ελάχιστοι πιστεύουν κάτι τέτοιο.

Ο γκολκίπερ , Στιβ Μανταντά, επανέρχεται στο αρχικό σχήμα, όμως θα απουσιάσει ο αμυντικός χαφ, Αλού Ντιαρά, λόγω τιμωρίας.

Απών θα είναι και ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός, Σουλεϊμάν Ντιαβαρά, λόγω τραυματισμού.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Νορβηγός, Σβεν Όντβαρ Μόν.

Πηγή: woop.gr