Το comeback του Παγδατή στο Australian Open (βίντεο)

a 45
a 1537

Σπουδαία πρόκριση στον 3ο γύρο του Australian Open πήρε ο Μάρκος Παγδατής επικρατώντας με 3-1 σετ του Νταβίντ Γκοφάν, Νο20 του ταμπλό, θυμίζοντας τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις το 2006 όταν είχε φτάσει μέχρι τον τελικό.

Ο 29χρονος Κύπριος πρωταθλητής, πιάνοντας εξαιρετική απόδοση, επικράτησε με 6-1, 6-4, 4-6, 6-0 του Βέλγου και προκρίθηκε στους «32» του πρώτου Grand Slam της σεζόν, δείχνοντας να βρίσκεται σε εντυπωσιακή αγωνιστική κατάσταση.

Το Νο78 της παγκόσμιας κατάταξης (πρώην Νο8), σχεδόν κυριάρχησε του ταλαντούχου αντιπάλου του και παρά την απώλεια του 3ου σετ και τη μείωση του σκορ του 24χρονου Βέλγου, δεν επανέλαβε πρόσφατα λάθη του παρελθόντος, διατηρώντας τη ψυχραιμία και την αυτοσυγκέντρωσή του στο 4ο σετ, τελειώνοντας εντυπωσιακά τον αγώνα.

Ο Παγδατής, ήταν εξαιρετικά σταθερός από τη βασική γραμμή, έκανε τα μισά αβίαστα λάθη από τον αντίπαλό του (24 έναντι 52 του Γκοφάν), έβγαλε πολλούς winners (44 έναντι 28 του Βέλγου) ενώ ήταν εκπληκτικός και κοντά στο φιλέ, κερδίζοντας τους 19 από τους 24 πόντους στο νετ.

Ήταν μια ολοκληρωμένη εμφάνιση για τον Κύπριο πρωταθλητή, ο οποίος στον 3ο γύρο της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τον Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, νούμερο 11 στην παγκόσμια κατάταξη, ο οποίος επικράτησε του Σλοβάκου Λούκας Λάτσκο με 3-1 σετ.

Πηγή: SentraGoal