Κωδικοποιήθηκε το DNA των Αμπελοπουλιών

CE91 5 Αμπελοπούλια, Ειδήσεις
Ούτε μαγειρευτά, ούτε ξυδάτα, θα γλιτώνουν τα αμπελοπούλια και αυτοί που τα καταναλώνουν από την τσιμπίδα του νόμου.

Πτηνολογικός σύνδεσμος, Θήρα και Πανεπιστήμια Κύπρου και Πίζας ένωσαν δυνάμεις και κωδικοποίησαν το DNA των αμπελοπουλιών, με τις αρχές να μπορούν πλέον να οδηγούν στα δικαστήρια υποθέσεις παράνομης θήρας.

CE91 102 Αμπελοπούλια, Ειδήσεις

Πρωτοποριακή έρευνα, με ουσιαστικά αποτελέσματα, που θα συμβάλει καίρια στη ριζική αντιμετώπιση και πάταξη της παράνομης παγίδευσης και θήρας των προστατευόμενων μεταναστευτικών αμπελοπουλιών και άλλων πτηνών, εκπόνησε το Εργαστήριο Οικολογίας και Βιοποικιλότητας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε συνεργασία με τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου, την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας και το Πανεπιστήμιο της Πίζας στην Ιταλία.

Οι ερευνητές του Εργαστηρίου κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το γενετικό υλικό 81 διαφορετικών πτηνών, συμπεριλαμβανομένων των αμπελοπουλιών, με στόχο την αναγνώρισή τους ακόμα και μαγειρεμένων!

Τα γενετικά δεδομένα θα χρησιμοποιούνται ως αποδεικτικό υλικό από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους στα Δικαστήρια.

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε την άνοιξη του 2012 και ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 2015, με τα αποτελέσματα να έχουν ήδη σταλεί για δημοσίευση στον επιστημονικό τύπο στήριξε οικονομικά το ιδρυμα Α.Γ.Λεβέντη.

Πηγή: SigmaLive