Το Α’ Δημοτικό Σωτήρας στην Eυρωπαϊκή Eκστρατεία Kαθαριότητας «Let’ s Clean up-Europe Day»

a 62 Ειδήσεις
a 2365 Ειδήσεις

Στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Πολιτικής και της Εκπαίδευσης για Αειφόρο Ανάπτυξη, το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας έθεσε σαφείς και υλοποιήσιμους στόχους από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2013-2014.

Πιο συγκεκριμένα, το σχολείο εστίασε στη «Διαχείριση Απορριμμάτων», δηλαδή τη σωστή και ορθολογιστική διαχείριση, έτσι ώστε να μειωθεί ο όγκος παραγωγής απορριμμάτων στο σχολείο και στο Δήμο. Στο πλαίσιο αυτό, τα παιδιά μελέτησαν σχετικά κείμενα, ενημερώθηκαν από διάφορες πηγές και προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν και να εμπλέξουν στην όλη προσπάθεια γονείς, συγγενείς, καθώς και τους Δημότες γενικότερα. Απώτερος σκοπός της όλης προσπάθειας είναι η μείωση του κόστους του Δήμου Σωτήρας για τη μεταφορά των απορριμμάτων σε χωματερές.

a1 14 Ειδήσεις

Ως αποκορύφωμα της ολόχρονης προσπάθειας, την Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014, τα παιδιά των τάξεων Ε΄ και Στ΄ του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Σωτήρας συμμετείχαν στην Eυρωπαϊκή Eκστρατεία Kαθαριότητας «Let’s Clean up-Europe Day», η οποία πραγματοποιείται σε όλη την Ευρώπη και στην Κύπρο και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας και Φυσικών Πόρων. Η εκστρατεία εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που άπτονται της καθαριότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Τα παιδιά, σε συνεργασία με το Δήμο Σωτήρας, ανέλαβαν τη συγκεκριμένη δράση, η οποία επικεντρώθηκε:

a2 10 Ειδήσεις
a3 7 Ειδήσεις

  • Στον καθαρισμό συγκεκριμένων σημείων του Δήμου Σωτήρας
  • Στην ανάληψη της ευθύνης για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα, τα οποία αφορούν στη διαχείριση απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος
  • Στο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από τη δράση καθώς και τα Τρίπτυχο, το οποίο ετοίμασαν τα παιδιά για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.