Αθήνα: Μήνυμα έκτακτης ανάγκης από 112 – «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»

Το δεύτερο σφοδρότερο κύμα της κακοκαιρίας είναι σε πλήρη εξέλιξη, με πολικές θερμοκρασίες και χιονόπτωση και στο κέντρο της Αθήνας.

6a6571bb2bd421133ec87b2a4c83a6ae 3 «Ελπίδα», Αττική, θερμοκρασία, ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ, χιονόπτωση

Μήνυμα εκτάκτου ανάγκης από το 112 εστάλη , προς αποφυγή κάθε άσκοπης μετακίνησης από τους πολίτες στην Αττική, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Το δεύτερο, σφοδρότερο κύμα της κακοκαιρίας είναι σε πλήρη εξέλιξη, με πολικές θερμοκρασίες και χιονόπτωση και στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση προβλημάτων, ενώ από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εστάλη έκτακτο μήνυμα προειδοποίησης για πολύ έντονες χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες.

Ως εκ τούτου, συνίσταται στους πολίτες να αποφύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Κλείνει η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, από τα διόδια της Τραγάνας προς την Αθήνα

Επεκτείνεται το κλείσιμο της εθνικής οδού μέχρι τα διόδια της Τραγάνας στο 121 χιλιόμετρο στην άνοδο προς Λαμία και από τα διόδια της Τραγάνας στην κάθοδο προς Αθήνα, όπως επίσης και στους δρόμους που οδηγούν στην παλιά εθνική οδό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στα τμήματα:

-Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 56,728η χ/θ έως την 67,655η χ/θ.

-Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από 67,655η χ/θ έως την 121,250η χ/θ.

Επίσης, με την ίδια απόφαση απαγορεύεται η κυκλοφορία στα τμήματα:

-Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου- Χαλκίδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 0,000η χ/θ έως την 1,500η χ/θ.

-Στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας- Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 30η χ/θ έως την 45η χ/θ.

Έτσι από τα διόδια της Τραγάνας προς την Αθήνα απαγορεύεται η κίνηση σε φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους, ενώ αντίθετα μπορούν να κυκλοφορούν τα ΙΧ.

Η απαγόρευση ισχύει και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με συνέπεια να μην εξυπηρετείται ούτε η εσωτερική συγκοινωνία, ενώ την ίδια στιγμή εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα στο εθνικό δίκτυο σε διάφορα σημεία από τα διόδια της Τραγάνας και προς την Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά τον νομό Εύβοιας η χιονόπτωση συνεχίζεται με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση, η κυκλοφορία εσωτερικά στο νομό είναι περιορισμένη και οι εκκλήσεις που γίνονται από τους δημάρχους και την περιφέρεια είναι να μην κυκλοφορούν οι πολίτες λόγω του ύψους του χιονιού που ιδιαίτερα στα όλα τα σημεία ξεπερνά 80cm.

Είναι χαρακτηριστικό πως αυτή τη στιγμή το κύμα της κακοκαιρίας κινείται και προς την πλευρά της Βοιωτίας και έχει σημάνει συναγερμό στους δήμους του νομού, που με εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους ρίχνοντας και αλάτι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ