Δερβενοχώρια:Μαίνεται το τεράστιο πύρινο μέτωπο – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Το τεράστιο μέτωπο των πύρινων γλωσσών επεκτείνεται πολλά χιλιόμετρα

0B82AC78 A1BD 479C 9AC5 AEE6C633B769

Τεράστιο είναι το μέτωπο της φωτιάς κοντά στην επαρχιακή οδό Οινόης-Μαγούλας. Όσο περνάει η ώρα η μία μετά την άλλη κορυφογραμμή τυλίγεται στις φλόγες. Το τεράστιο μέτωπο των πύρινων γλωσσών επεκτείνεται πολλά χιλιόμετρα από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Η φωτιά πέρασε από την απέναντι κορυφογραμμή και κατευθύνεται προς τη Μαγούλα. Φόβος όλων να μην επεκταθεί η πυρκαγιά. Η νύχτα έγινε μέρα καθώς όλα τα βουνά έχουν κυκλωθεί από τη φωτιά. Ισχυροί άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή.

Μέχρι τις 04:00 δεν υπήρχε ανησυχία για την Πάρνηθα. Σε πλήρη ετοιμότητα πυροσβέστες και εθελοντές.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Σιώμος ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και υδροφόρες βρίσκονται συγκεντρωμένες κοντά στο εργοστάσιο τσιμέντων «Τιτάν» προκειμένου αν κατέβει η φωτιά να την αποκόψουν ώστε να μην προχωρήσει το καταστρεπτικό της έργο.

Είναι δύσκολη η φωτιά κατά διάστημα ακούγονται εκρήξεις μέσα στο δάσος, Οι πύρινες γλώσσες καίνε πευκόδασος και πάρα πολύ υψηλή βλάστηση. Η φωτιά είναι πολλών μέτρων και ξεπετάγεται από κορυφή σε κορυφή. Πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει την περιοχή.

Υπάρχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις όμως δεν μπορούν να επιχειρήσουν μέσα σε αυτό το δύσκολο δάσος με χαράδρες και βουνοκορφές.

Όλοι περιμένουν να περάσει αυτή η νύχτα πολύ γρήγορα ώστε με το πρώτο φως της ημέρας να απογειωθούν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη τα ελικόπτερα και να κάνουν ρίψεις νερού στις εστίες της φωτιάς ώστε να την περιορίσουν για να μην κατευθύνει προς οικισμούς και χωριά. Ο μέτωπο είναι μεγάλο.

Ένα νέο μέτωπο από τα δεξιά έφτασε στην κορυφογραμμή και κατευθύνεται προς το σημείο της επαρχιακής οδού Οινοής- Μαγούλας. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής είναι το σημείο που κάηκε το 2016 και δεν έχει πάρα πολλά δέντρα και ίσως οι πυροσβέστες αν η φωτιά φτάσει ως εκεί καταφέρουν να τη περιορίσουν.

Πηγή: Ert.gr