Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι – Ξέσπασε σε κλάματα η μητέρα του Βαγγέλη

Αυλαία έπεσε σήμερα μετά από 6,5 χρόνια στην πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη καθώς ολοκληρώθηκε η εκδίκαση των 8 εφέσεων.

diki giakoymaki enochoi krithikan oi katigoroymenoi xespase se klamata i mitera toy vaggeli ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, ΔΙΚΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

Ένοχοι, όπως και πρωτόδικα, οι κατηγορούμενοι στη δίκη της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη, στην Ελλάδα.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, μετά την αγόρευση των συνηγόρων και μια σύντομη διακοπή, προχώρησε, λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι, στην ανακοίνωση της απόφασης για τους κατηγορουμένους.

Ένοχους κήρυξε και τους 8 πρώην σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2019, σε πρώτο βαθμό, η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων για τους κατηγορουμένους, σπουδαστές της σχολής, που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, ήταν ενοχή για 8 εξ αυτών.

Στους τρεις κατηγορουμένους, που ήταν ανήλικοι κατά τον χρόνο τέλεσης των πράξεων, καταλογίστηκε ποινή κοινωνικής εργασίας 150 ωρών στον τόπο διαμονής τους, ενώ για τους άλλους πέντε, που είχαν ενηλικιωθεί, ποινή φυλάκισης 36 μηνών που μετατράπηκε σε 5 ευρώ την ημέρα, με αναστέλλουσα δύναμη στην ασκηθείσα έφεση.

Την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης από την πρόεδρο, η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά του συζύγου της.

Το χρονικό

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 ο Βαγγέλης φεύγει από το δωμάτιο της εστίας της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, όπου διαμένει μαζί με συμφοιτητή του. Ο 20χρονος, ενώ πάντα ενημέρωνε τον συγκάτοικό του για το πού πηγαίνει, αυτή τη φορά δεν του λέει τίποτα.

Ο Γιακουμάκης έφυγε παίρνοντας μαζί του τα κλειδιά του, αφήνοντας, ωστόσο, πίσω το μπουφάν, το πορτοφόλι, αλλά και το κινητό του… Το ίδιο βράδυ, συμφοιτητές του Βαγγέλη, που ανησυχούν για την τύχη του, χωρίζονται σε ομάδες και ξεκινούν την αναζήτησή του. Είχε προηγηθεί αγωνιώδες τηλεφώνημα της μητέρας του 20χρονου, η οποία, αφού δεν έβρισκε τον γιο της, απευθύνθηκε στους φίλους του.

Μετά τις άκαρπες προσπάθειες των σπουδαστών, ειδοποιούνται οι Αρχές. Τις επόμενες ημέρες, η ΕΛ.ΑΣ., η Πυροσβεστική, αλλά και ντόπιοι εθελοντές “σαρώνουν” την ευρύτερη περιοχή της Γαλακτοκομικής Σχολής χωρίς αποτέλεσμα…

Μετά τα πρώτα 24ωρα, οι έρευνες επεκτείνονται και στο εσωτερικό της σχολής. Πολλά από τα – μέχρι τότε – κλειστά στόματα αρχίζουν να ανοίγουν: Συμφοιτητές του Βαγγέλη κάνουν λόγο για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση σε βάρος του 20χρονου. Συγκεκριμένα, έγινε λόγος για ομάδα σπουδαστών από την Κρήτη, η οποία έκανε συνεχώς καψώνια στον Γιακουμάκη.

Ο Βαγγέλης θα βρεθεί τελικά 40 ημέρες μετά νεκρός σε ερημική περιοχή, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη σχολή του.