Διυπουργική για το τελετουργικό της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Το πλήρες τελετουργικό για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που πέθανε χθες το βράδυ αποφασίζει σήμερα διυπουργική επιτροπή

D6387843 43CD 41FB A5F5 25EBA08EA560

Το πλήρες τελετουργικό και τις λεπτομέρειες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που πέθανε χθες το βράδυ, σε ηλικία 82 ετών, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Υγεία αποφασίζει σήμερα διυπουργική επιτροπή που συνεδριάζει το πρωί.

Η οικογένειά του θα επιθυμούσε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους, όπως έχει διατελέσει, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό δεν είναι το επικρατέστερο σενάριο που προκρίνει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί στο Τατόι, στο σύμπλεγμα των βασιλικών τάφων, όπου έχει ταφεί και η μητέρα του, Φρειδερίκη.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, τις προηγούμενες ημέρες όλα του τα παιδιά είχαν φτάσει στην Αθήνα, μαζί με τα εγγόνια του, ενώ στο πλευρό του βρίσκονταν και οι δύο αδελφές του, Ειρήνη και Σοφία, βασιλομήτωρ της Ισπανίας.

Παράλληλα, συναγερμός έχει σημάνει και στις υπηρεσίες ασφαλείας καθώς αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα για την κηδεία εκπρόσωποι βασιλικών οίκων με τους οποίους η οικογένεια του τέως βασιλιά έχει δεσμούς- ανάμεσά τους και η βρετανική βασιλική οικογένεια: Δεν θεωρείται απίθανο να έρθει στην Αθήνα ακόμη και ο βασιλιάς Κάρολος- ο εκλιπών ήταν νονός του διαδόχου Ουίλιαμ.

Πηγή: skai.gr