Δολοφονία 11χρονης στην Ελλάδα: «Την έσυρα στο χωράφι, άκουσα ένα “αχ” και μετά τίποτα – Την πέταξα και πήγα στη μάνα μου»

Φρίκη και ανατριχίλα προκαλούν τα όσα είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου ο δολοφόνος της Βασιλικής

Screenshot 2 7 δολοφονία, Ελλάδα

Φρίκη και ανατριχίλα προκαλούν τα όσα είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου ο δολοφόνος της Βασιλικής.

Ο 37χρονος, που το παιδί εμπιστευόταν ως ένα πρόσωπο του άμεσου συγγενικού, αλλά και φιλικού περιβάλλοντος της οικογένειάς του, με κυνισμό περιέγραψε πώς είχε σχεδιάσει να βιάσει το παιδί, ζητώντας του από το πρωί της Κυριακής να πάνε μια βόλτα αργά το απόγευμα της ίδας μέρας.

«Το πρωί σταμάτησα στον φούρνο και είδα την ανιψιά μου. Δεν ξέρω πώς μου ήρθε και της είπα να πάμε για βόλτα. Μου απάντησε ναι. Κανονίσαμε να πάμε στις 8 το βράδυ», είπε στην ομολογία του.

Συνεχίζοντας την περιγραφή του, ομολόγησε στην ουσία ότι είχε σκοπό να βιάσει το κορίτσι, αφού είπε: «Όταν έφυγα από το σπίτι της, για να μη μας δουν, πήγα και την περίμενα. Ήρθε με τη θέλησή της. Πήγαμε σε ένα μίνι μάρκετ και πήραμε αναψυκτικά. Όταν φτάσαμε εκεί που πηγαίναμε, την έπιασα από το χέρι και της είπα να συνευρεθούμε. Μου είπε όχι και ότι θα το πει στους γονείς της».

Ο δολοφόνος, που δεν ήταν διατεθειμένος να δεχθεί το «όχι» και μάλιστα από ένα παιδάκι μόλις 11 χρονών, περιγράφει στη συνέχεια τις στιγμές της δολοφονίας: «Θόλωσα, την πέταξα κάτω και άρχισα να την καρφώνω με το κατσαβίδι στο λαιμό και την πλάτη. Την άρπαξα από τα μαλλιά και την έσυρα στο χωράφι. Εκεί άκουσα ένα “αχ” και μετά τίποτα. Την πέταξα στα καλάμια και πήγα στο σπίτι της μάνας μου».

Σημειώνεται ότι ο 37χρονος που ήταν ελεύθερος αν και είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη εννέα ετών για βιασμό άλλης ανήλικης, επίσης από το συγγενικό του περιβάλλον, είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και η σύζυγός του είναι έγκυος στο πέμπτο.

«Είχε αρπάξει την αδελφή μου από το λαιμό, θα τη σκότωνε»

Ως έναν άκρως επικίνδυνο και αδίστακτο βιαστή περιγράφει τον 37χρονο καθ’ ομολογία δολοφόνο της 11χρονης η θεία του παιδιού και αδελφή του πρώτου θύματος του 37χρονου, μιλώντας για τον βιασμό που είχε γίνει το 2017. Ο δολοφόνος είχε καταδικαστεί το 2020 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη Ζάκυνθο και ήταν ελεύθερος μέχρι να δικαζόταν από το Εφετείο: Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την καταδίκη του σε εννέα χρόνια φυλακή και επτά χρόνια από το έγκλημά του ο δράστης ήταν ελεύθερος και ατιμώρητος.

Όπως λέει στο protothema.gr, η αδελφή του πρώτου θύματος (που είναι εξαδέλφη του πατέρα της 11χρονης Βασιλικής) ο 37χρονος είχε παρασύρει την ανήλικη αδελφή της σε μια ερημική τοποθεσία και αφού τη βίασε την άρπαξε από το λαιμό απειλώντας την πως θα τη σκότωνε.

Η 14χρονη τότε, κοπέλα, αντιστάθηκε και σώθηκε από το χέρια του 37χρονου, επειδή του είπε πως θα κρατούσε το στόμα της κλειστό αν την αφήσει να επιστρέψει στο σπίτι της.

Ηλεία: Μαρτυρία της αδερφής του πρώτου θύματος (2)

«Η αδελφή μου ήταν στο σύλλογο του χωριού και της λέει αυτός “τι κάνεις εδώ πέρα;”. Την ίδια ώρα με πήρε η φίλη μου, που είναι άντρας της και τον έψαχνε. “Ψάχνω τον Σπύρο” μου έλεγε. Τον ψάχναμε όλοι εδώ στο χωριό να δούμε που ήταν. Μετά από λίγο έρχεται η αδελφή μου και φώναζε “όχι, όχι, μου έκανε αυτό το πράμα”. Μου είπε αυτός να πάω στο μαγαζί να πάρω αναψυκτικά. Μετά από λίγο της είπε “θέλω να σου πω”. Την πήγε κάπου πιο πέρα και τη χτύπησε με μια πέτρα στο κεφάλι», περιγράφει η αδελφή της κοπέλας.

«Και την έβαλε πάνω στο μηχανάκι και την έφτασε κάπου στην Σκαφιδιά. Και μόλις άνοιξε η αδελφή μου τα μάτια λέει “τι κάνω εδώ;”. Της είχε πάρει το κινητό και της το είχε κλείσει. Και της λέει “σκάσε”. Και έρχεται η αδελφή μου και μας τα λέει όλα αυτά. Και η αδελφή μου είχε χτύπημα στο κεφάλι, είχε γρατσουνιές στο λαιμό, του είχε κάνει και αυτουνού γρατσουνιές στο λαιμό και του λέει “δεν θα πω τίποτα αρκεί να πάω σπίτι μου”», λέει η γυναίκα και τονίζει πως η αδελφή της από τύχη δεν είχε την κατάληξη της Βασιλικής.

«Αυτός ήθελε να τη σκοτώσει. Την είχε πιάσει από το λαιμό και ήθελε να τη σκοτώσει. Τη βίασε. Και μετά από αυτό της λέει “θα σε σκοτώσω”. Και του λέει η αδελφή μου “μην με πειράξεις, θα πάω σπίτι μου και δεν θα πω σε κανέναν τίποτα”. Και έτσι την άφησε αυτός και έφυγε», λέει η ίδια ενώ επισημαίνει ότι ο δράστης μετά την αποτρόπαια πράξη του, πέρασε μπροστά από το σπίτι τους σαν να μην συνέβαινε τίποτα.

Κατέστρεψε και την ανιψιά μου, λέει ο θείος της γυναίκας του δράστη

«Κατέστρεψε και την ανιψιά μου», λέει ο θείος της γυναίκας του 37χρονου δολοφόνου, εξηγώντας ότι η γυναίκα είναι έγκυος στο πέμπτο παιδί τους.

Προσθέτει, επίσης, ότι η γυναίκα του δράστη ήταν επιφυλακτική και η ίδια μετά τον βιασμό 14χρονης το 2017, λέγοντας ότι παρόλο που εκείνος βγήκε με αναστολή, η ανιψιά του είχε δεύτερες σκέψεις όταν τον άφηνε μόνο του με τα παιδιά τους.

Ηλεία: Μαρτυρία απο συγγενή του δράστη

Ο ίδιος δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη με την υπόθεση του 2017 και τι ακριβώς έγινε με τον βιασμό της 14χρονης, παρά μόνο ότι ο άνδρας καταδικάστηκε σε 9 χρόνια με αναστολή και πως ουδέποτε ο δράστης ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό από την γυναίκα του, ούτε έλεγε τίποτα για την υπόθεση, παρά μόνο προ ημερών των είχε ρωτήσει για την ημερομηνία επειδή στις 16 του μήνα θα έπρεπε να δώσει το παρών στην αστυνομία.

Πηγή: protothema.gr