Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Εύχομαι να βγει νεκρός από τη φυλακή, λέει η σύζυγος του δράστη

«Γνώριζα για την κατηγορία του βιασμού, αλλά όλο το χωριό πίστευε πως ήταν αθώος» δήλωσε για την καταδίκη του το 2017

Screenshot 2 8 δολοφονία, Ηλεία

Η σύζυγος του καθ΄ομολογία δράστης της δολοφονίας της 11χρονης στην Ηλεία, μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Σε ότι αφορά τη φωτιά που ξέσπασε χθες σε ένα τροχόσπιτο στην περιοχή, είπε ότι, «ναι ήταν το σπίτι που έμεναν τα παιδάκια», συμπληρώνοντας πως ευτυχώς την ώρα της φωτιάς δεν ήταν μέσα κανένα από τα παιδιά της, ούτε η ίδια. «Εμένα με πήρε τηλέφωνο η μητέρα μου και μου το είπε. Ήταν περίπου μια ώρα μετά την κηδεία, αλλά δεν ξέρω τι και πως…Είχαν πάει εκεί δυο άτομα και έβαλαν την φωτιά και καταστράφηκε όλο το μπροστινό μέρος».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως δεν έχει κάπου άλλου να μείνει μαζί με τα παιδιά της, απλά έλειπε γιατί καθόταν κάπου άλλου «μέχρι να περάσει αυτός ο θυμός».

Εξήγησε ότι δεν θέλει πλέον να έχει καμιά σχέση με τον σύζυγο της, αναφέροντας, «ποιος άνθρωπος θα ήθελε να έχει σχέση μαζί του; Πολλοί με κατηγορούν γι΄αυτό και μπορεί να έχουν και δίκιο να μην το κατάλαβα. Ναι το γνώριζα (προφανώς για την κατηγορία βιασμού που τον βάραινε), αλλά όλοι πίστευαν, όλο το χωριό πίστευε πως ήταν αθώος. Είχα πάρει την δικηγόρο του και μου είπε όλα καλά. Στο Εφετείο θα αθωωθεί. Κι εκεί πείστηκα. Κανένα παιδάκι δεν αξίζει αυτό που έπαθε η Βασιλική. Με την Ιουλία είμαστε αδερφές, παιδικές φίλες. Την θεωρούσα αδερφή μου και πάντα θα την θεωρώ και θα ήθελα πάρα πολύ αυτήν τη στιγμή με αυτό που περνάει να είμαι μαζί της».

«Δεν θέλω να τον δω κι εύχομαι να βγει πεθαμένος από εκεί μέσα. Για μένα δεν υπάρχει. Και μόνο που λένε ο σύζυγος σου με εξοργίζει. Έχω πει ήδη στα μεγάλα, ότι δεν υπάρχει πλέον για αυτά, έχει πεθάνει γιατί έκανε αυτό στη Βάσω μας», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Φόβοι για βεντέτα στον Πύργο μετά τη δολοφονία της 11χρονης

Σε συναγερμό έχει τεθεί η ΕΛΑΣ λόγω του κύματος οργής που έχει απλωθεί στον Πύργο για τον δολοφόνο της 11χρονης Βασιλικής.

Οι αστυνομικοί βρίσκονται σε κινητικότητα καθώς ο φόβος να ξεσπάσει βεντέτα με απρόβλεπτα αποτελέσματα είναι ορατός.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα συνέβησαν χθες Τετάρτη κατά τη διάρκεια της κηδείας της 11χρονης, όταν, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα, άγνωστοι προκάλεσαν φωτιά στο λυόμενο που διέμενε ο δράστης με την οικογένειά του ως πράξη αντεκδίκησης.

Την ώρα του εμπρησμού κανένα μέλος της οικογένειας του 37χρονου δεν βρισκόταν στο παράπηγμα καθώς όλοι οι συγγενείς του φέρονται να έχουν ήδη φύγει από το χωριό, φοβούμενοι αντίποινα.

Αυτό που απασχολεί τώρα τις Αρχές είναι μήπως η κατάσταση κλιμακωθεί και άλλο και φθάσε σε επικίνδυνα επίπεδα.

Τόσο οι συγγενείς όσο και οι φίλοι της οικογένειας της Βασιλικής δεν μπορούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν την τραγωδία που χτύπησε την πόρτα τους. Η οργή τους ξεχειλίζει, όπως φάνηκε και την Τρίτη (11/6) όταν επιχείρησαν να λιντσάρουν τον 37χρονο δολοφόνο, την ώρα που έφτανε με περιπολικό στα δικαστήρια προκειμένου να απολογηθεί.

Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, χρειάστηκε να μεταβεί ο εισαγγελέας στην Αστυνομική Διεύθυνση, προκειμένου να του απαγγείλει κατηγορίες.

Πηγή: protothema.gr