ΕΛΛΑΔΑ: 3 νεκροί από τη βύθιση βάρκας με μετανάστες

Τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί, μετά την ανατροπή λέμβου, στην οποία επέβαιναν 27 μετανάστες

metansteytiko βάρκα, ΔΙΑΣΩΣΗ, Μετανάστες, ΝΕΚΡΟΙ

Τραγική κατάληξη είχε το θρίλερ με τους μετανάστες, η βάρκα των οποίων βυθίστηκε ανοιχτά της Χίου, το πρωί της Τρίτης (26/10). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί, μετά την ανατροπή λέμβου, στην οποία επέβαιναν 27 μετανάστες, ενώ αναζητούνται ακόμη τρία άτομα. Η πρώτη σορός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χίου λίγο μετά τις 11 το πρωί ενώ ανάλογη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τις υπόλοιπες σορούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αλλοδαποί που επέβαιναν στη λέμβο κάλεσαν σε βοήθεια μέσω του 112, λέγοντας ότι το σκάφος τους βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Υπενθυμίζεται ότι το ναυάγιο με τη βάρκα με τους μετανάστες σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Τρίτης, 26 Οκτωβρίου 2021, στη θαλάσσια περιοχή των Νενήτων Χίου, ανοικτά των Γριδίων. Οι έρευνες για την ανεύρεση και των υπολοίπων τριών αγνοούμενων συνεχίζονται με όλα τα πλωτά και εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, έως τώρα έχουν διασωθεί 21 άτομα (13 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα παιδί), ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν δύο πλωτά του λιμενικού, ένα ελικόπτερο super puma, ένα ελικόπτερο του ελληνικού στρατού, ένα πλοίο δύναμης του ΝΑΤΟ, τρία αλιευτικά και τρία παραπλέοντα πλοία. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

reader.gr