Ελλάδα: Αεροχείμαρρος φέρνει πολικές θερμοκρασίες

Η πρώτη ψυχρής εισβολή περνά την Τετάρτη με ξεροβόρι χωρίς σημαντικά φαινόμενα.

kakokairia me chionia pro ton pylon se oli tin ellada ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ, ΧΙΟΝΙ

Διπλή ψυχρή εισβολή πρόκειται να επηρεάσει την Ελλάδα μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, με τις παραμέτρους της επερχόμενης σημαντικής -όπως διαφαίνεται- μεταβολής του καιρού, πάντως, να μην μπορούν ακόμη να προσδιοριστούν με ακρίβεια.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) Θοδωρή Κολυδά, η πρώτη ψυχρής εισβολή περνά την Τετάρτη με ξεροβόρι χωρίς σημαντικά φαινόμενα. Ωστόσο, η δεύτερη ψυχρή εισβολή αναμένεται το Σαββατοκύριακο και κρατά μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος, με πολύ κρύο.

Στο ίδιο πλαίσιο, η ΕΜΥ επεσήμανε ότι είναι ακόμη νωρίς να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι παράμετροι της επερχόμενης σημαντικής μεταβολής του καιρού, η οποία θα προκληθεί λόγω της κίνησης του ανώτερου χαμηλού που κατέρχεται νοτιότερα και μεταφέρει αέριες μάζες πολικής προέλευσης προς την περιοχή .

Στη μεταβολή του καιρού με τη διπλή ψυχρή εισβολή αναφέρθηκε το πρωί και ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος. Μιλώντας στην ΕΡΤ, προειδοποίησε ότι αν οι προγνώσεις ακολουθήσουν την πορεία που υπάρχει μέχρι σήμερα, θα υπάρξουν προβλήματα.

Πάντως, και ο κ. Λαγουβάρδος διευκρίνισε ότι η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για την πορεία των φαινομένων θα γίνει την Πέμπτη.

Χιόνια και στο Σύνταγμα;

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει σε ανάρτησή του πως, αν διατηρηθούν τα τωρινά προγνωστικά μοντέλα -διότι υπάρχει ακόμη μεγάλο χρονικό διάστημα- τότε «υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα το Σάββατο αργά το βράδυ και προς το ξημέρωμα της Κυριακής να χιονίζει ακόμη και στο Σύνταγμα. Για τα βόρεια προάστια της Αθήνας δεν το συζητώ, τα χιόνια θα έρθουν πιο νωρίς μέσα στο Σάββατο»!

in.gr