Ελλάδα: Μεγάλη Φωτιά στο Κορωπί – Μηνύματα για εκκενώσεις περιοχών

Η φωτιά έχει μπει σε σπίτια

Screenshot 13 7 Ελλάδα, φωτιά

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε χαμηλή βλάστηση στο Κορωπί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για μία δύσκολη φωτιά ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες για να την περιορίσουν.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στο σημείο. Ειδικότερα, στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκονται 54 πυροσβέστες, 19 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν πληγεί επιχειρήσεις και σπίτια.

Η φωτιά έχει μπει σε σπίτια

Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης εξήγησε ότι πρόκειται για μία περιοχή που είναι στα όρια του δήμου, ανήκει στον δήμο Κρωπίας, είναι αραιοκατοικημένη και δίνεται μεγάλη μάχη από τους πυροσβέστες και από αέρος με συνδρομή εναέριων μέσων.

Δύο σπίτια τουλάχιστον έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τη φωτιά, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή εκκένωσης από το Κίτσι προς Βάρη και από τα Λαμπρικά προς λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.

«Απο την ενημέρωση που είχα απο τον επικεφαλής των δικών μας κλιμακίων που είναι εκεί, είναι οτι υπάρχουν δυο σπίτια όπου εχει μπει η φωτιά» ανέφερε συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, στις φλόγες έχουν τυλιχτεί δύο σπίτια.

Τα μηνύματα του 112

Το πρώτο μήνυμα από την υπηρεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: «Δασική Πυρκαγιά στη Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Λίγα λεπτά αργότερα ήχησε ξανά το 112 για εκκένωση σε Λαμπρικά και Κίτσι.

Συγκεκριμένα, το δεύτερο μήνυμα από την υπηρεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας καλεί τους κατοίκους της περιοχής Λαμπρικά και τους κατοίκους από το Κίτσι να εκκενώσουν προς Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας και Βάρη αντίστοιχα.

«Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαμπρικά απομακρυνθείτε προς Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας», ανέφερε .

«Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κίτσι Κορωπίου απομακρυνθείτε προς Βάρη». Αυτό ήταν το τρίτο μήνυμα από το 112 στην περιοχή μέσα σε λίγα λεπτά

Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Λογω εκδηλωσης πυρκαγιας στην περιοχη του Κορωπιου έχει διακοπή της κυκλοφοριας των οχηματων: 1) Λ. Βαρης – Κορωπιου απο την Λ. Αναργυρουντος,

2) Λ. Βαρης – Κορωπιου απο την οδο Τσαγκαρακη ρευμα προς Κορωπι,

3) Λ. Βαρης – Κορωπιου Κορωπιου – Αεροδρομιου ρευμα προς παραλια.

Πηγή: in.gr