ΕΛΛΑΔΑ: Νέα έκτακτα μέτρα – Λουκέτο σε εστίαση, ψυχαγωγία και χώρους άθλησης για ένα μήνα

mitsotakis 23 Coronavirus

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, με στόχο να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορωνοϊού. Το απόγευμα αναμένονται διευκρινίσεις.

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το πρωί της Τρίτης (3/11) και θα έχουν ισχύ για έναν μήνα και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων κλείσιμο της εστίασης και στην Αττική, όπως και σε όλες τις «πορτοκαλί» περιοχές, που πλέον θα είναι ως μία «ζώνη». Η λήψη των νέων μέτρων κρίθηκε αναγκαία μετά την έκρηξη των κρουσμάτων, που έφτασαν χθες τα 1.690.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Ροδόπη, η Λάρισα βρίσκονται στο επίπεδο συναγερμού 4, τελώντας σε mini lockdown, ενώ η Αττική βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό.

Σε ότι έχει να κάνει με τους χώρους άθλησης δεν θα αφορά όλες τις κατηγορίες των ομαδικών αθλημάτων. Για την ακρίβεια, η εισήγηση είναι να διεξάγονται μόνο οι αγώνες της πρώτης κατηγορίας στα ομαδικά αθλήματα: η Super League 1 δηλαδή στο ποδόσφαιρο, η basket league στο μπάσκετ, η volley league στο βόλεϊ κ.ο.κ.

Το σκεπτικό της Επιτροπής είναι ότι στις μεγάλες κατηγορίες τηρείται το πρωτόκολλο, μπορούν να γίνονται τα τεστ, τα οποία στις υπόλοιπες κατηγορίες είναι πιο δυσβάσταχτο οικονομικά για τις ομάδες ενώ επίσης, στις μικρές κατηγορίες είναι δύσκολη η ανίχνευση.

Η αναστολή δηλαδή, θα αφορά όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες και φυσικά και τις ερασιτεχνικές . Περισσότερες διευκρινίσεις πάντως, αναμένονται το απόγευμα του Σαββάτου.