Επίθεση με βιτριόλι «Θα πάω στο δικαστήριο για να δει την ζημιά που μου προκάλεσε»

49C1D2FA 6E8C 420D 85EE B5E9DF2BB8F7 επίθεση βιτριόλη, Ιωάννα

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Αντωνίου

Ήταν το 2020 , στην Καλλιθέα όταν η ζωή της Ιωάννας Παλιοσπύρου άλλαξε για πάντα, όταν μια 36χρονη της επιτέθηκε σε χρόνο dt, με βιτριόλι και της κατέστρεψε την ζωή.

Έκτοτε η Ιωάννα Παλιοσπύρου ζει με μια ειδικά διαμορφωμένη μάσκα, καθώς το 98% του προσώπου της, έχει καταστραφεί.

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η δίκη, και η Ιωάννα δηλώνει πως θέλει να παρευρεθεί στο δικαστήριο, μόνο και μόνο για να αντικρίσει η γυναίκα που είχε εμμονή μαζί της, την τεράστια ζημιά που της προκάλεσε τόσο σωματική, όσο και ψυχολογική. «Όταν κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη, λυγίζω και λέω γιατί όλο αυτό να συνέβη σε μένα, χωρίς κάποιο λόγο». «Έχω υποβληθεί σε δεκάδες χειρουργεία μέχρι στιγμής και θα υποβληθώ σε άλλα τόσα, ξέρω όμως ότι ποτέ δεν πρόκειται να επιστρέψω στην Ιωάννα που ήταν πριν την επίθεση».

Η Ιωάννα δηλώνει πως περιμένει αύριο την Τετάρτη το δικαστήριο να επιβάλει στον θύτη την μέγιστη ποινή καθώς πρόκειται για ανθρωποκτονία απο πρόθεση, και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η κ. Παλιοσπύρου, όλο αυτό τον καιρό προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της αλλά όπως δηλώνει δεν είναι λίγες οι φορές που έχει πέσει ψυχολογικά. «Έχω πέσει αμέτρητες φορές ψυχολογικά, αλλά ευτυχώς οι δικοί μου άνθρωποι στέκονται βράχος δίπλα μου και με εμψυχώνουν. Θέλω να κάνω πράγματα και ονειρεύομαι ακόμα όπως πριν, έχω στόχους που θέλω να υλοποιήσω αν και ξέρω πως τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ τα ίδια όπως παλιά»