Έβδομη καταγγελία για τον «δράκο» – Τι είπε γυναίκα που της είχε επιτεθεί στα Εξάρχεια

Βρίσκεται παράνομα στην Ελλάδα

Screenshot 6 3 Ελλάδα, Καταγγελία

Μία ακόμα καταγγελία έρχεται να προστεθεί στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του 23χρονου «Δράκου των Εξαρχείων», ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, αφού είχαν προηγηθεί καταγγελίες από πέντε γυναίκες και ένα ανήλικο κορίτσι για επιθέσεις που δέχθηκαν.

Ο συλληφθείς αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή μετά από την προθεσμία που έλαβε την Τετάρτη από τον εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η 31χρονη γυναίκα στην ΕΛΑΣ, το περιστατικό συνέβη στις 16 Νοεμβρίου στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ο 23χρονος Σύρος την παρακολουθούσε και προσπάθησε να της επιτεθεί σε μία από τις πιο πολυσύχναστες οδούς στο κέντρο της Αθήνας. Εκείνη, όπως ανέφερε, έντρομη άρχισε να τρέχει, ζητώντας βοήθεια από περαστικούς, με τον δράστη τελικά να σταματά να την καταδιώκει και να εξαφανίζεται στα γύρω στενά.

Υπάρχουν και άλλα θύματα του «δράκου»

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση αναφέρουν ότι ίσως οι καταγγέλλουσες να μην είναι τα μοναδικά θύματα του. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διοικητική διερεύνηση σχετικά με την μη τήρηση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στον 23χρονο, μετά την αποφυλάκισή του, τον Αύγουστο του 2023.

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, απομακρύνεται ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού. Πρόκειται για το Τμήμα όπου έπρεπε να δίνει το παρών ο 23χρονος, τρεις φορές το μήνα, κάτι το οποίο δεν έκανε ποτέ από την αποφυλάκισή του και μετά.

Βρίσκεται παράνομα στην Ελλάδα

Από την έρευνα προέκυψε πως από τις 2 Απριλίου του 2021, βρισκόταν παράνομα στη χώρα, καθώς την 1η Απριλίου του 2023, έληξε η άδεια παραμονής του, χωρίς ποτέ να ανανεωθεί.

Όσον αφορά τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, ο δεύτερος αφορούσε την υποχρεωτική του διαμονή στη δομή της Μαλακάσας. Ούτε και αυτόν τον όρο όμως τήρησε, αφού ουδέποτε εμφανίστηκε στην εν λόγω δομή.

Την Παρασκευή η απολογία του «δράκου των Εξαρχείων»

Αυτός είναι ο δράστης των επιθέσεων σε γυναίκες

Screenshot 5 4 Ελλάδα, Καταγγελία

Το ιστορικό των επιθέσεων

Δύο μήνες μετά την αποφυλάκιση του, ο 23χρονος Σύρος ξεκίνησε τον νέο κύκλο των επιθέσεων. Στις 24 Οκτωβρίου επιτέθηκε σε μία γυναίκα στην Γλυφάδα, όπου τελικά απομακρύνθηκε από το σημείο της επίθεσης με γρήγορα βήματα. Η γυναίκα έδωσε κατάθεση, αλλά από την ταραχή δεν ήταν σε θέση να περιγράψει τα χαρακτηριστικά του.

Ανέφερε συγκεκριμένα, «Κατάλαβα ότι με ακολουθούσε και άρχισα να τρέχω. Εκείνος όμως επιτάχυνε. Τον είδα να αυτοϊκανοποιείται. Έτρεξε κατά πάνω μου και μου έκλεισε τη μύτη και το στόμα. Πάλεψα μαζί του και έφυγε».

Ο δεύτερος στόχος του «δράκου» είναι μία γιατρός στην είσοδο της πολυκατοικίας στα Εξάρχεια στις 16 Νοεμβρίου. Δύο ημέρες αργότερα, στις 14:30 το μεσημέρι, θύμα είναι ένα κορίτσι που δέχτηκε επίθεση στις σκάλες του γυμναστηρίου της στα Εξάρχεια.
Στην συνέχεια, ακολουθεί η πισώπλατη επίθεση σε 29χρονη που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας της περιοχής και 10 λεπτά αργότερα ακόμα μία σε 27χρονη γυναίκα και πάλι σε δρόμο των Εξαρχείων.
Σημειώνεται δε ότι σε όλες τις ανωτέρω αναφερόμενες περιπτώσεις τα θύματα πάλεψαν με τον δράστη και στο τέλος ο ίδιος διέφευγε υπό τον φόβο της σύλληψης.

Πηγή: in.gr