Γκάζι: Συνελήφθη ένας εκ των δραστών για την αιματηρή επίθεση με όπλο σε τρεις άντρες

Η επίθεση έγινε στην πολυσύχναστη οδό Ιάκχου

Screenshot 5 5 Γκαζι, ΕΠΙΘΕΣΗ

Συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των Αρχών, ο ένας εκ των δύο δραστών της επίθεσης με όπλο στο Γκάζι, με θύματα τρεις άντρες από την Κρήτη, ξημερώματα Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 33χρονο αλβανικής καταγωγής και φέρεται ότι ήταν ο συνοδηγός του δράστη, ο οποίος έβγαλε το όπλο και τράβηξε τη σκανδάλη.

Σημειώνεται ότι εντοπίστηκε και το ανθρακί τζιπ στα βόρεια προάστια της Αττικής και έχει μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν την Αστυνομία να βρίσκεται πολύ κοντά στη σύλληψη και του δεύτερου δράστη.

Υπενθυμίζεται πως και και τα τρία θύματα τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς με τον έναν μάλιστα να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του «Γεννηματάς» σε κρίσιμη κατάσταση καθώς φέρει τραύμα στο κεφάλι.

«Είναι μπράβος και έμπορος ναρκωτικών»

Screenshot 4 7 Γκαζι, ΕΠΙΘΕΣΗ

Η επίθεση έγινε στην πολυσύχναστη οδό Ιάκχου

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, οι δράστες είναι μέλη συμμορίας και έχουν εμπλακεί σε δολοφονίες, εκβιασμούς και διακίνηση ναρκωτικών.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας «ο δράστης που σήκωσε το όπλο έχει έναν τεράστιο φάκελο στην Αστυνομία, είναι μπράβος και έμπορος ναρκωτικών και ήδη καταζητούνταν».

«Στόχευσε με ειδικό τρόπο τα κεφάλια τους για μία λεκτική αντιπαράθεση, δεν τον ένοιαξε καθόλου ότι τον καταγράφουν οι κάμερες. Ο άνθρωπος αυτός έχει δύο «πόρτες», μία στην Αλβανία, που αν κρυφτεί στα βουνά άντε να τον βρεις και μία στην Ιταλία, γιατί συνεργάζεται με την Αλβανική μαφία της Ιταλίας» αποκάλυψε ο αστυνομικός αναλυτής.

«Δεν τους γνωρίζαμε, ούτε είχαμε καμία διαφορά μαζί τους. Καθόμασταν σε ένα μαγαζί στην περιοχή όταν πέρασε ένα ανθρακί τζιπ με ταχύτητα, πάτησε σε μία λακκούβα και μας έριξε λασπόνερα. Αντιδράσαμε φωνάζοντας «ε, τι κάνεις;». Δεν κάναμε κάποια άλλη κίνηση που να «προκαλέσει» τον θυμό του οδηγού και του συνοδηγού του αυτοκινήτου» αποκάλυψε ένας εκ των τριών θυμάτων.

«Λίγα μέτρα αργότερα το τζιπ σταμάτησε, κατέβηκαν οι δύο τους και μας ζήτησαν τον λόγο, υποστηρίζοντας πως τους βρίσαμε. Αντιδράσαμε ξανά και τότε ο ένας έβγαλε όπλο και μας πυροβόλησε» συμπλήρωσε.

«Μπορεί να πυροβολούσαν και εμάς»

Αυτόπτης μάρτυρας και μέλος της παρέας των τριών θυμάτων περιέγραψε τις τρομακτικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια του.

«Ήθελε να σκοτώσει… πήγε στο κεφάλι κατευθείαν. Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να ήταν εκεί. Είναι θαύμα που ζουν τα παιδιά. Εμείς διασκεδάζαμε όμορφα και ωραία. Μαζευόμασταν να φύγουμε, γιατί πετούσαμε το πρωί. Εκείνη τη στιγμή, το ένα από τα παιδιά είπε ένα “ε”, αλλά δεν ήταν προς το μέρος τους. Εκείνη, λοιπόν, τη στιγμή, περνούσαν αυτοί με το αυτοκίνητο και νόμιζαν ότι φώναξε σε αυτούς. »Κατέβηκαν από το αυτοκίνητο. Πήγαινε προς τη μεριά αυτού του παιδιού. Τους είπε το παιδί “δεν αναφέρθηκα σε εσάς, όλα καλά”. Μετά πήγαν ο (…) με τον (…) πιο κοντά σε αυτούς. Εκεί, μετά, δεν ξέρω αν ειπώθηκε κάτι. Ο ένας από τους δύο χτύπησε τον (…) και μετά οι άλλοι δύο του επιτέθηκαν. Μετά, έβγαλε το πιστόλι κι άρχισε και πυροβολούσε.»Το πρώτο πράγμα που έκανα με το που είδα τους άλλους κάτω, ήταν να δω την πινακίδα. Μετά αυτοί πήραν το αμάξι και εξαφανίστηκαν. Έστριψαν δεξιά και έφυγαν.»Αν κάναμε ένα, δύο βήματα ακόμα, μπορεί να πυροβολούσαν και εμάς. Και δεν ήμασταν μόνο εμείς. Ήταν και άλλος κόσμος που έφευγε. Τριάντα με σαράντα άτομα ήταν σίγουρα έξω».

Πηγή: in.gr