Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Ο διάλογος της 28χρονης με την Αστυνομία πριν την επίθεση

Ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης της απαντά: «Κυρία μου, το περιπολικό δεν είναι ταξί»

Screenshot 3 1 ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ, Ελλάδα

Διάχυτη είναι η οργή για τη γυναικοκτονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους, όπου η γυναίκα έπεσε νεκρή από επίθεση του συντρόφου της έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, μια γυναικοκτονία που, όπως όλα δείχνουν, θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Κι αυτό γιατί, τα ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας και καταγράφουν τις στιγμές πριν αλλά και την στιγμή της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής, δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα για τη στελέχωση της ΕΛΑΣ, τον τρόπο που χειρίζεται τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, το αν και κατά πόσο συμβάλει στην ασφάλεια των πολιτών και ιδιαίτερα των γυναικών.

Η εξοργιστική απάντηση του αστυνομικού της Άμεσης Δράσης στη δολοφονημένη, πια, γυναίκα «Κυρία μου, το περιπολικό δεν είναι ταξί» στο αίτημά της να τη συνοδεύσει περιπολικό μέχρι το σπίτι, αποτελεί το αποκορύφωμα όσων έρχονται στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, από την Τρίτη (3/4) η Ελληνική Αστυνομία που έχει ακούσει το ηχητικό του άτυχου θύματος με τον τηλεφωνητή του 100, έχει πληροφορηθεί ότι, όταν η κοπέλα ζητάει περιπολικό για να τη συνοδεύσει μέχρι το σπίτι της, ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, της απαντά: «Κυρία μου, το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Σοκαριστική είναι και η απάθεια του αστυνομικού της Άμεσης Δράσης που καταγράφει την καταγγελία της 28χρονης, μια και την ώρα που η ίδια ζητάει βοήθεια γιατί φοβάται για τη σωματική της ακεραιότητα, ακούγεται αδιάφορος και φαίνεται να νοιάζεται για το γραφειοκρατικό ζήτημα της καταγραφής παρά να βοηθήσει άμεσα την 28χρονη γυναίκα.

Δευτερόλεπτα αργότερα δέχτηκε την επίθεση του 39χρονου πρώην συντρόφου της πέφτοντας νεκρή, με τον αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας να τα ακούει αυτά ζωντανά.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που πολίτης αντιμετωπίζει θέμα ασφάλειας ή άλλου προβλήματος υγείας η ΕΛΑΣ υποχρεούται να συνοδεύεται με περιπολικό.

Ακολουθεί αναλυτικά η συνομιλία του θύματος με τον αστυνομικό:

-Άμεση Δράση
-Ναι, καλησπέρα.
-Γεια σας.
-Βρίσκομαι στο τμήμα των Αγίων Αναργύρων και χρειάζομαι κάποιον να μπορέσει να με πάει στο σπίτι μου, γιατί έξω από το σπίτι μου με περιμένει ο πρώην μου, ο οποίος έχει πολλά ψυχολογικά προβλήματα.
-Οπότε να στείλω στο σπίτι σας για τον πρώην σας;
-Ορίστε;
-Να στείλω περιπολικό στο σπίτι σας για τον πρώην;
-Όχι είμαι στο τμήμα και θέλω να πάω σπίτι και φοβάμαι να πάω μόνη μου. Τον είδα περιμένει έξω από την πόρτα.
–Ωραία, το περιπολικό δεν είναι ταξί. Θα στείλω άμα θέλετε στο σπίτι σας.
-Ωραία στείλτε στο σπίτι μου.
-Σε ποια οδό;
-Αριστοφάνους…Άγιοι Ανάργυροι.
-Σε πόση ώρα θα είναι εκεί;
-Δεν γνωρίζω σε πόση ώρα;
-Ωραία. Και εγώ τι πρέπει να κάνω; Να περιμένω στο τμήμα ή να ξεκινήσω να πηγαίνω προς τα εκεί;
-Του έχετε κάνει μήνυση;
-Όχι.
-Αυτός τι κάνει εκεί; Περιμένει για ποιον λόγο;
–Περιμένει για να με εκδικηθεί, δεν ξέρω. Να με χτυπήσει. Και χθες είχε έρθει και δεν το τραβήξαμε.
-Το όνομά σας;
-Γρίβα Κυριακή
-Γρίβα Κυριακή. Οπότε αναμένει έξωθεν της οικίας της ο πρώην σύντροφός της με σκοπό… να ασκήσει βία, έτσι;
-Ναι
-Με σκοπό να ασκήσει βία. Σε πόση ώρα θα είστε περίπου εκεί; Να γράψω; Θέλετε;
– Ε δίπλα είμαι. Σε δύο λεπτά θα είμαι εκεί εγώ.
-Βρίσκεται πλησίον. Βρίσκεστε στο αστυνομικό τμήμα θέλετε να γράψω;
-Τώρα ναι, αλλά είμαι με αυτοκίνητο με έναν φίλο μου και θέλουμε να πάμε σπίτι.
-Βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα.
-Χάνομαι… Έχει έρθει εδώ.
-Ο πρώην;
-Ναι είναι εδώ.
-Οπότε να στείλω εκεί;
-Ναι…

Σε βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA, αποτυπώνεται η στιγμή που η 28χρονη βρίσκεται έξω από το ΑΤ και μιλάει στο τηλέφωνο με το «100», λέγοντας ότι κινδυνεύει.

Εκείνη τη στιγμή το θύμα αντιλαμβάνεται την παρουσία του 39χρονου, γυρνάει πλάτη και επιταχύνει το βήμα της για να ξαναμπεί στο ΑΤ. Ο δράστης μέσα σε δευτερόλεπτα την κυνηγά τρέχοντας και την μαχαιρώνει θανάσιμα.

Ο δράστης είχε απασχολήσει στο παρελθόν για σωματικές βλάβες, βία κατά υπαλλήλων, εξύβριση, κατοχή ναρκωτικών και βεβαίως για τη μήνυση που είχε υποβάλει σε βάρος του το θύμα το 2020 για βιασμό και ενδοοικογενειακή βία που αργότερα απέσυρε.

Είχε αποδεδειγμένα βίαιη προσωπικότητα και ήταν αποφασισμένος για τις πράξεις του, τις οποίες προσχεδίασε όπως όλα δείχνουν.

Πηγή: news247.gr